Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016-DGS ek tercih kılavuzu! DGS ek tercih ücreti! DGS ek yerleştirme nasıl yapılır?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri 03 Kasım'da başladı. Peki 2016 DGS ek tercih işlemleri nasıl yapılır? Tercih ücreti ne kadar? İşte 2016-DGS ek tercih kılavuzu ve tercih işlemleri hakkında tüm detaylar...

        DGS TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI

        2016-DGS ek yerleştirme tercih işlemleri 3 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında aday tarafından, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak.

        2016-DGS EK TERCİH İŞLEMLERİNİZİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

        Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL'dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan“ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 3-8 Kasım 2016 tarihleri arasında yatıracaklardır Ücret yatırma işlemi 8Kasım 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

        2016-DGS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

        SONUÇLARIN DUYURULMASI

        Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ