Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mustafa Destici'den idam cezası açıklaması

        BBP Genel Başkanı Destici,"İdam cezası, Meclis'te referanduma gidecek sayıyı aldığında, BBP'nin de referandumdaki oyunun 'evet' olacağını buradan ilan ediyorum" açıklamasını yaptı.

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, idam cezası tartışmalarına ilişkin, "İdam cezası, Meclis'te referanduma gidecek sayıyı aldığında, BBP'nin de referandumdaki oyunun 'evet' olacağını buradan ilan ediyorum." dedi.

        Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın, idam konusunda "sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabileceğine" yönelik sözlerine ilişkin, fikir ve siyasi suçluların idamına ilişkin bir düzenlemeyi doğru bulmadıklarını belirtti.

        Destici, "Biz bir teklif olarak şunu söylüyoruz. Bizzat kurşunu sıkan ve bunun emrini veren terörist başlarının, küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı, kızlarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra onları öldüren sapık katillerin, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bizzat Meclis'i bombalayan, masum sivil halkın üzerine kurşun sıkan darbecilerin ve cinayetler işleyen seri katillerin idam cezasını istiyoruz. İdam cezası, Meclis'te referanduma gidecek sayıyı aldığında, BBP'nin de referandumdaki oyunun 'evet' olduğunu buradan ilan ediyorum." diye konuştu.

        Yeni anayasa ve sistem değişikliği tartışmalarının devam ettiğini hatırlatan Destici, parti olarak birinci planda, siyasi partileri demokratikleştirerek güçlendirip, yönetimde kaosa imkan vermeyecek, yargı bağımsızlığını ve basın özgürlüğünü sağlayacak bir anayasa talep ettiklerini vurguladı.

        Mustafa Destici, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki eylemlerinin artarak devam ettiğine dikkati çekerek, hükümetin PKK'ya karşı yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ