Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Latif Erdoğan ve Cemil Barlas kaset davasından beraat etti

        Bir televizyon kanalında yayınlanan Gece Ajansı programında MHP eski milletvekili Meral Akşener'in kaseti olduğunu iddia ederek hakaret ettikleri öne sürülen gazeteciler Latif Erdoğan ve Cemil Barlas beraat etti. Mahkeme beraat kararında, sanıkların üzerine atılı suçu işleme kastının yeterince tespit edilemediğini belirtti.

        İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas ile şikayetçi Meral Akşener katılmazken tarafları avukatları temsil etti.

        Meral Akşener'in avukatları mahkemeden söz alarak sanıkların iyi niyetli olmadıkları kanaatinde olduklarını belirterek ilgili yasanın en üst sınırından cezalandırılmalarını istedi.

        Sanık avukatı ise Cemil Barlas'ın hiçbir şekilde müştekiye ait kasetin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirtti. Avukat, müvekkili Latif Erdoğan'ın ise Meral Akşener'e ait bir kasetin olduğunu, bu kasetin içinde sözkonusu görüntülerin yer aldığının tarafına söylendiğini kaseti izlemediğini söylediğini belirtti. Her iki müvekkilinin de beraatine karar verilmesini talep etti.

        Yeterli delillerin toplandığını belirten mahkeme, duruşmayı bitirerek kararını açıkladı. Mahkeme, sanıkların üzerlerine atılan hakaret suçunu işleme kastının yeterince tespit edilemediğinden beraatlerine karar verildiğini belirtti.

        2 YIL HAPİS İSTENİYORDU

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca düzenlenen iddianamede, özel bir televizyon kanalında 11 Mayıs 2015'de canlı olarak yayınlanan "Gece Ajansı" programda katılımcı olarak bulunan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, Meral Akşener hakkında bir takım iddiaları içeren açıklamalarda bulundukları belirtiliyor. İddianamede, programda yapılan konuşmaların dökümüne yer veriliyor. Cemil Barlas'ın, Meral Akşener'in Paralel yapı ile bağlantısı olduğunu ima ederek, "Bir kasetin olup olmadığı" sorusunu ortaya attığı belirtiliyor. Latif Erdoğan'ın da o iddiayı destekleyen beyanlarda bulunduğu kaydediliyor. O dönem TBMM üyesi de olan Meral Akşener hakkında söz konusu iddiayı tartışma konusu yapan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında, "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2'şer aydan 2 yıl 4'er aya kadar hapis cezası isteniyor.

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ