Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rüyasında aldattığını gördüğü eşini bıçaklayan kocaya 14 yıl hapis

        Bolu'nun Yeniçağa İlçesi'nde, rüyasında kendisini aldatırken gördüğ hamile eşini uyurken bıçaklayarak ağır yaraladığı iddiasıyla yargılanan TIR sürücüsü Fazlı Yasdık, 14 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Olay, ilçe merkezinde 2014 yılının Ekim ayında meydana geldi. Fazlı Yasdık, iddiaya göre birlikte uyurken rüyasında hamile eşi G.A.'nın kendisini aldattığını gördü. Fazlı Yasdık, uyanıp yanında uyuyan eşini dövüp bıçakladı. Ağır yaralanan G.A., hastanedeki tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu olurken daha sonra bebeğini de dünyaya getirdi.

        Fazlı Yasdık hakkında olayın ardından, 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'tehdit ve hakaret' suçlarından 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu olaydan sonra 4 çocuğuna ilaç içirip zehirlemekten 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak hüküm giyen Fazlı Yasdık, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulundu. Son sözü sorulan Fazlı Yasdık, suçsuz olduğunu söyleyerek beraatini talep etti.

        "SIRF KADIN OLDUĞU İÇİN..."

        Mahkeme heyeti, suçu işlediğine kanaat getirdiği Fazlı Yasdık'a 3 ayrı suçtan verdiği 17 yıl 3 ay hapis cezasını, duruşmalardaki iyi halini gözeterek 14 yıl 4 aya düşürdü. Sanık, jandarma eşliğinde salondan çıkarılırken, "Sırf kadın olduğu için bu kadar fazla ceza veriyorsunuz" diyerek karara tepki gösterdi.

        Fazlı Yasdık, eşini yaraladığı olaydan 1 ay sonra Kasım 2014'te 4 çocuğuna, "Bu dünya kötü, ölüp gidelim" diyerek ilaç içirip zehirlemiş, çocuklar hastanedeki tedaviyle sağlıklarına kavuşmuştu. Fazlı Yasdık, Eylül 2015'te bu suçtan 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu olaylardan sonra eşi Fazlı Yasdık'tan boşandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ