Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç 2016 Safer ayı ne zaman? Safer ayı duası ve yapılacak ibadetler!

        Safer ayı, kameri ayların ikincisidir. Bu ayda çok bela ve musibetin indiğine inanılır. Peki 2016-Safer ayı ne zaman? Safer ayı nedir? İşte Safer ayı duası ve yapılması gereken ibadetler...

        SAFER AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

        Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayı, bu sene 01 Kasım'da başladı. Çok bela ve musibetin indiğine inanılan bu ay, 01 Aralık 2016 tarihinde sona erecek.

        Bu ayda belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

        Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

        SAFER AYINDA OKUNMASI GEREKEN DUA

        "Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

        "Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi, bize bunları merhametinle nasip eyle. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."

        SAFER AYINDA YAPILMASI GEREKEN İBADETLER

        Bu ayda her gün “Allâhümme bâriklenâ fî şehrissafer. Vahtim lenâ bisse-âdeti vezzafer” duası okunur.

        - İlk çarşamba gecesi, imsaktan evvel dört rek’at nafile namaz kılınır sonra dua okunur.

        - Son çarşamba gecesi veya gündüzünde iki rek’at namaz kılınır sonra dua okunur.

        - Bu ayda her gün en az bir defa Selâm ayetleri okunur.

        - Yine Safer ayı ile ilgili dua, Safer ayı boyunca her gün en az bir defa muhafaza için okunur.

        - İlk onbeş gün şu zikre devam edilmelidir:

        [Allahümme bârik lenâ fi şehris-safer. Vahtim lenâ bis-sa'adeti vez-zafer.]

        "Allah'ım! Safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve galibiyetle bitirmemizi nasip et. Âmin!"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ