Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da yapılan uyuşturucu operasyonunda örgüt silahı bulundu

        İstanbul'da düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda, piyasa değeri 10 milyon TL olan 556 kilo esrar ele geçirildi. Küçükçekmece'de yapılan uyuşturucu baskında 2 adet CZ-25 tam otomatik silah ele geçirildi. CZ-25 silahlar DHKP-C terör örgütü bazı eylemlerinde de kullanılmıştı.

        İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece ve Bayrampaşa'da 3 ayrı uyuşturucu operasyonu düzenledi. Küçükçekmece'de bir adrese yönelik olarak düzenlenen operasyonda, 485 kilo kenevir ele geçirildi. Evde yapılan aramalar sırasında bir çanta içerisinde DHKP-C terör örgütünün, Taksim, Dolmabahçe ve Elif Sultan Kalsen'in terör eylemlerinde kullandığı silahlarla aynı model olan 2 adet CZ-25 tam otomatik silah ele geçirildi. Silahın sahibi olduğu belirlenen 1 zanlının yakalanması için operasyonlara devam ediliyor. Polis, silahların terör örgütüne ait olup olmadığını araştırıyor.

        10 MİLYON TL'LİK UYUŞTURUCU YAKALAMASI YAPILDI

        Yapılan 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda, 485 kilo kenevir, 71 kilo 300 gram toz esrar, 1 adet AK-47 Kaleşnikof tüfek, 2 adet tam otomatik CZ-25 tam otomatik silah, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve hint keneviri yetiştirmek için kullanılan sera düzeneği ele geçirildi. Yakalanan uyuşturucuların piyasa değerinin 10 milyon TL olduğu belirlendi. Yapılan operasyonlarda uyuşturucu çetesi üyesi 6 zanlı gözaltına alındı.

        Haber Merkezi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ