Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sebahat Tuncel gözaltına alındı! Sebahat Tuncel kimdir?

        Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Adliye binası önünde gözaltına alındı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı HDP'li vekillerin Diyarbakır Adliyesi'ne getirilmesi nedeniyle bir grup partili, adliye çevresinde toplandı. Polis, aralarında DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp'ın da bulunduğu gruba sık sık dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Ancak grup uyarılara aldırış etmezken, polis, Tuncel ile yaklaşık 10 partiliyi gözaltına aldı. (İHA)

        İZMİR'DE 57 GÖZALTI

        İzmir'de, HDP milletvekillerinin tutuklanmasına tepki olarak toplanan HDP üyeleri, izinsiz toplantı yapıp polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca polis müdahale etti. Olayda 57 kişi gözaltına alındı.

        Olay bugün bugün saat 18.00 sıralarında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesin'de meydana geldi. HDP milletvekillerine yönelik bu sabah başlatılan ve şuana kadar 6 milletvekilinin tutuklandığı olayla ilgili, İzmir HDP İl üyeleri ve bir grup eylem yapmak istedi. Polis, gruba toplantının yasal olmadığı için dağılması yönünde sık sık anons yaptı. Polisin ikazlarına rağmen gruba polis müdahale etti. Grup dağılırken 57 kişi gözaltına alındı. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'da olaylar sonrası olay yerine geldi. Emniyet Müdürü Aşkın, olaylar sırasında grubun kaçarken hasar verdiği esnafları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İlimizde herhangi bir yasadışı olaya müsaade etmeyeceğiz'' dedi. (İHA)

        ÇORLU'DA 13 GÖZALTI

        Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde HDP'li milletvekillerinin gözaltı ve tutuklanmalarını protesto gösterisine polis müdahale ederek, 13 kişiyi gözaltına aldı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etmek isteyen HDP'liler, Atatürk Meydanı'nda toplandı. Meydanda güvenlik önlemleri alan polis, protesto gösterisi ve basın açıklamaları yapmak isteyen HDP'lilerden dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine müdahale eden polis ekipleri, yaşanan arbedede 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek soruşturmalarını başlandı. (DHA)

        KADIKÖY'DE 3 KİŞİ GÖZALTINDA

        Kadıköy'de HDP İlçe binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.Saat 13.00 sıralarında biraraya gelen grup, HDP'lilerin gözaltına alınmasını protesto etmek istedi. Ancak gruba polis izin vermedi. Biber gazı ve gazlı mermi yapılan müdahalede 3 kişi gözaltına alındı.

        HDP'LİLERİN GÖZALTINA ALINMASINI PROTESTO EDEN GRUBA MÜDAHALE

        Ankara'da HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Polis, grupta bulanan bazı kişileri gözaltına aldı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi'nde müdahale etti. Polis ile grupta bulananlar arasında arbede çıktı. Polis, polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ettiği gruptan bazılarını gözaltına aldı. (DHA)

        DİDİM'DE BİBER GAZLI MÜDAHALE: 12 GÖZALTI

        Aydın'ın Didim İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu partili milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahale edilen HDP'li gruptaki 12 kişi gözaltına alındı.

        HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen partili 25 kişilik grup, öğlende, HDP Didim İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yeni Mahalle Kavşağı'ndaki parti binası önünde grubun toplanmaya başlamasıyla, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis grubu izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı. Üç kez uyarı yapan, ancak sonuç alamayan polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. İlk olarak 8, daha sonra da ara sokaklara kaçarken yakalanan 4 kişiyle birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlar, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        SİİRT'TE ESNAFA KEPENKLERİNİ KAPATMALARI UYARISI YAPAN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        HDP'ye yönelik operasyonun ardından bugün sabah saatlerinde Siirt kent merkezinde, esnafın kepenk kapatması yönünde uyaran 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

        HDP'ye yönelik operasyon ve milletvekillerinin gözaltına alınması amacıyla bugün saat 13.00'da yapılması düşünelen basın açıklaması öncesi HDP ve DPB'li oldukları ileri sürülen bazı kişiler, kent merkezindeki Güres, Aydınlar ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde işyeri bulunan esnafı dolaşarak kepenk kapatmaları uyarısında bulundu. Aynı kişiler, esnafın kepenklerini kapattıktan sonra saat 13.00'da yapılacak basın açıklamasına katılmalarını istediği öğrenildi.

        Bu kişilerin esnafı dolaşarak uyardığı haberinin duyulması üzerine kısa süreli çalışma yapan polis, esnafı kepenk kapatmaları uyarısı yapan 6 kişiyi gözaltına aldı. Kent merkezinde HDP'li milletvekillerin gözaltına alınması nedeniyle başlayan gerginlik sürüyor. (DHA)

        ESENYURT'TA POLİS MÜDAHALESİ

        Esenyurt'ta HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis müdahalede bulundu.

        Haklarında başlatılan soruşturmalar kapsamında ifadeye gitmeyen, aralarında HDP Eş Genel Başkanlarının da bulunduğu milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto için HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı ve Fatih Mahallesinde gruplar toplandı.

        Polis, eylemin yasa dışı olduğu ve dağılmaları yönündeki uyarılara aldırış etmeyen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

        Çıkan arbedede uyarılara rağmen dağılmayan ve polise direnen 4 kişiyi gözaltına aldı.

        Çevik kuvvet ekipleri ve zırhlı araçların Esenyurt'taki güvenlik önlemi sürüyor.

        BEYOĞLU'NDA GERGİNLİK

        HDP Eş Genel başkanlarının da bulunduğu milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto için Beyoğlu'nda bulunan HDP İl Binası önünde bir araya geldi.

        Polis, eylemin yasa dışı olduğunu ifade ederek, göstericileri dağılmaları yönünde uyardı.

        Ekipler uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından göstericiler, ara sokaklara dağıldı. Bazı göstericiler, Dolapdere Caddesi'ni, çöp konteynerlerini devirerek kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri, müdahale ederek yolu trafik akışına açarken, göstericiler de ara sokağa kaçtı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ