Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: Tutuklamalar hukuk ile ilgilidir

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere ilişkin, "Zorunluluk olduğu halde buna uyup gitmediler. Dolayısıyla bu durumu oluşturan onların kendi davranışları ve tercihleridir." dedi.

        Yılmaz, Bingöl'ün Genç ilçesini ziyaret ederek, 23 Ekim'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında hasar gören kamu binalarında incelemede bulundu.

        Saldırıdan etkilenen Genç Kültür Merkezi binası önünde gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, terörün halkı hedeflediğini söyledi.

        Genç ve Bingöl halkına geçmiş olsun dileğinde bulunan Yılmaz, şöyle devam etti:"Görüyorsunuz, çocuklarımızın gittiği okullar, gençlerimizin gittiği kültür merkezleri bundan etkilenmiş durumda ama en kısa zamanda bunları da tamir edip yerine koyacağız. Tabi giden canlar geri gelmiyor en önemlisi de bu. Bugün Diyarbakır’da yine hain bir terör saldırısı var. Maalesef hem güvenlik görevlilerimizden hem de sivil vatandaşlarımızdan şehit olanlar var. Onlara da Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyoruz. Terör eylemlerini kınıyoruz lanetliyoruz."

        Yılmaz, terörün en büyük zararı bölge halkına verdiğine işaret ederek, bölge halkının hiçbir zaman terör örgütlerine prim vermediğini aktardı.

        "TUTUKLAMALAR HUKUK İLE İLGİLİDİR"

        İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyonBir gazetecinin "HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsun?" şeklinde soruya "Tutuklamalar hukuk ile ilgilidir" diyen Yılmaz, zorunlu olmasına rağmen HDP'lilerin ifade vermeye gitmediklerini belirtti.Yılmaz, mecliste bütün partilere mensup milletvekilleri dokunulmazlığının kaldırıldığını anımsatarak, "Birikmiş dosyalarla ilgili 4 partiden milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Bu süreçte yargı yolu açıldı, bu dosyalarla ilgili ve AK Parti’den, Milliyetçi Hareket Partisinden, Cumhuriyet Halk Partisinden çeşitli milletvekilleri mahkemelere gidip ifadelerini verdiler. Ancak HDP’nin milletvekilleri bunu yapmadılar. Bu bir zorunluluk olduğu halde buna uyup gitmediler. Dolayısıyla bu durumu oluşturan onların kendi davranışları ve tercihleridir. Kendileri gitselerdi bu durumla karşılaşmayacaklardı." dedi.

        Yılmaz, siyasetin böyle bir durumla karşılaşmasının hoş bir durum olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:"Ama bunu bu noktaya getirenler kendileridir, yaptıkları tercihle bilinçli bir şekilde bunu tercih etmişlerdir. Buda siyaset ve idareyle alakalı bir şey değildir. Hukuk ile ilgili bir iştir. Hukuki süreç içerisinde hep birlikte sonucu takip edeceğiz. Hiç kimse hukukun üstünde değil. Biz bir hukuk devletiyiz ve hepimiz hukuka uymak zorundayız. Yanlış bir şey olduğu zamanda yine hukuk çerçevesinde hakkımızı aramak durumundayız. Bunu yapmadığımız sürece, bu ülkede huzur da olmaz hukuka güven de saygı da olmaz. Dolayısıyla hukuk bu süreci kendi içerisinde yürütecektir."

        Yılmaz'ın ziyaretine, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ