Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Almanya'dan HDP açıklaması

        Alman hükümeti, Diyarbakır'daki İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıyı sert bir dille kınadı.

        Federal Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, HDP milletvekillerine yönelik göz altı ve tutuklamaları ile ilgili açıklama yaptı. Günlük basın toplantısında son gelişmeleri değerlendiren Seibert, "Türkiye'de yaşananlar en üst seviyede alarm verici" ifadelerini kullandı.

        HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğer HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı ve tutuklama kararlarının, Mayıs 2016'da dokunulmazlıklar kaldırıldığında gündeme getirilen uluslararası endişelerin haklılığını ortaya koyduğunu kaydeden Seibert, Alman Hükümetinin gözaltıları kabul etmediğini ve onaylamadığını söyledi.

        Almanya'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sorumluları yargı önüne taşıma konusunda Türkiye'ye hak verdiğini de belirten Seibert, "Bu konuda Türkiye'yi destekliyoruz. Ancak, Federal Hükümetin Cumhuriyet gazetesine ve HDP'ye yönelik operasyonların hukukiliği konusunda şüpheleri var" dedi.

        "TERÖR EYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

        Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, bugün başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, "Bildiğiniz gibi Türkiye'de yeni bir bombalı saldırı daha oldu. Diyarbakır'daki bir polis karakoluna. Yine insanlar öldürüldü ve ağır şekilde yaralandı. Böyle bir suç için failler hangi gerekçeyi gösterirse göstersin, sadece düşüncesiz vahşi tutumlarını sergiliyorlar. Federal hükümet, bu son terör eylemini de şiddetle kınıyor ve kurbanların yakınlarına başsağlığı diliyor." dedi.

        Seibert, Türkiye'deki gelişmeler ile ilgili olarak hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yapılan tüm soruşturmaları desteklediklerini belirterek, "Federal hükümet, Türk devletinin, kanlı ve şiddetle kınanması gereken darbe girişimini hukuk devletinin tüm imkanlarıyla soruşturması ve sorumluları ağır şekilde cezalandırması gerektiğini anlayışla karşılıyor. Türk devletinin teröre karşı mücadele etmesi gerektiğine de anlayış gösteriyor. Bu, her devletin vatandaşlarına karşı bir sorumluluğudur." ifadesini kullandı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ