Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 05.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 05 Kasım Cumartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        20 MÜLKİ İDARE AMİRİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        İçişleri Bakanlığında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 20 mülki idare amiri açığa alındı.

        İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, 20 mülki idare amiri görevden uzaklaştırıldı.(AA)

        ISPARTA'DA GÖZALTINA ALINAN KARI KOCA POLİS MEMURUNDAN BİRİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşmasında Isparta merkezli 23 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan karı koca polis memurundan biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖnün darbe girişimine ilişkin Isparta merkezli 23 ilde yapılan çalışmalar çerçevesinde hakkında gözaltı kararı verilen 101 kişiden 60ı yakalandı.

        Bu kişiler arasında bulunan ve soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan polis memurları Orhan A. ile eşi D.A. Bursada gözaltına aldı. Ispartaya getirilen ve kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı tespit edilen zanlılardan Orhan A. tutuklandı, eşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında soruşturma başlatılan doktor Ö.S. ile öğretmen V.Y. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ 9 İLDE OPERASYON: 18 GÖZALTI

        Nevşehir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 18 kadın gözaltına alındı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşma çerçevesinde, "ışık evleri" olarak tabir edilen örgüt evlerinde kalan, FETÖ'ye finans sağladığı ve eleman kazandırdığı iddia edilen kadın yapılanmasına yönelik Nevşehir merkezli İstanbul, Sivas, Kayseri, Erzurum, Manisa, Yozgat, Mersin ve Aksaray’da 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda çeşitli mesleklerden 18 kadın gözaltına alındı.

        Nevşehir'e getirilen zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        YALVAÇ'TA BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde Ak Parti eski İlçe Başkanı H.K.'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi, FETÖ operasyonunda gözaltına alındı. Açığa alınan 1 öğretmen ise tutuklandı.

        Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün gece Ak Parti eski İlçe Başkanı işadamı H.K., daha önce partide ilçe yönetimi kadrosunda görev alan işadamı A.B. ile işadamı M.A. ve sağlık çalışanı B.Ç.'yi gözaltına aldı. FETÖ'yle bağlantılı olduğu yönünde iddialar bulunan şüphelilerin ev ve işyerlerinde de arama yapıldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

        KADIN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan öğretmen F.S. de polis tarafından önceki gün gözaltına alındı. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan F.S., sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (DHA)

        SAKARYA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 31 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrası Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Sakarya merkezli 19 ilde FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında emekli emniyet müdürü, komiser yardımcısının da bulunduğu 18 emniyet mensubu ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 2014'te düzenlenen kanunsuz eyleme katıldıkları için gözaltına alınıp adliyeye getirilen 13 kişinin savcılık sorguları tamamlandı.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden eski Sakarya Asayiş Müdürü Hayati Beyazıt, komiser yardımcısı Ercan Demirkol ve polis memuru Harun Reşit Üstün tutuklanırken, polis memurları, S.Y, E.F, K.G, F.T, H.Y, İ.S, E.A, M.B, G.M, A.E, M.K.Ş, H.K, F.E. ve H.İ.Ş ile tekniker A.G. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Kanunsuz eyleme katıldıkları için gözaltına alınan şüphelilerden tekniker Serdar Yaman, serbest meslek sahibi Arif Uyar, öğrenci Furkan Coşkun ve işçi Fatih Elkoca tutuklanırken, esnaf Y.Ç, A.T, işçi A.S, E.A, öğretmen Z.S, T.Ç, veteriner Ö.A. ile gazeteciler D.S. ve S.H. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        MANİSA'DA BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Manisa'nın Kula ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 1 öğretmen tutuklandı.

        Kula Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan öğretmen Mahmut Akca, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Akça, nöbetçi mahkemece tutuklandı. (AA)

        İZMİR'DE BİN 797 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz sonrası İzmirde düzenlenen operasyonlarda 4 bin 555 kişi gözaltına alındı, bin 797 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 15 Temmuz sonrası İzmirde polis ve jandarma bölgelerinde 4 bin 555 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınanların 4 bin 140ı polis, 415ini ise jandarma ekipleri yakaladı.

        Polis bölgesinde gözaltına alınan zanlıların 600ünün asker, 425inin polis, 81inin hakim ve savcı, 3 bin 44ünün ise diğer meslek gruplarındaki kişiler olduğu belirtildi.

        İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden bin 127si serbest bırakılırken bin 384 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı, bin 797si ise tutuklandı.

        Zanlılardan 247sinin ise halen polis ve jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

        SON BİR HAFTA

        Öte yandan FETÖ/PDYye yönelik son bir haftada yapılan operasyonların detayları da basınla paylaşıldı.

        Buna göre, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkının atandığı 28 Ekimden itibaren düzenlenen operasyonlarda aralarında asker, polis, öğretmen, diyanet ve sağlık personelinin de olduğu 180 şüpheli gözaltına alındı.

        İşlemlerinin ardından "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 51i tutuklandı, 17si serbest bırakıldı, 61 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

        İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yaptığı açıklamada, FETÖ soruşturmalarının büyük bir titizlik içinde devam ettiğini ifade etti.

        Aşkın, FETÖ ile hukuk kuralları içinde, örgütün son üyesi adalete teslim edilinceye kadar mücadele edeceklerini kaydetti. (AA)

        CUMHURİYET GAZETESİ SORUŞTURMASINDA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da olduğu 9 kişi tutuklandı.

        "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan tutuklanan isimler şunlar: Murat Sabuncu, Güray Tekin Öz, Ahmet Kadri Gürsel, Hacı Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Hakan Karasinir, Önder Çelik ve Bülent Utku.

        Tutuklanan gazeteciler, saat 11.30'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan çıkarılarak Silivri Cezaevine götürüldü.

        ENGİN: "BEN KIDEMLİ BASIN SANIĞIYIM"

        Gazete yazarlarından Aydın Engin (75) ve Hikmet Çetinkaya (74) )ise tutuklama talebiyle sevk edildikleri hakimlikçe, yaşları ve sağlık durumları dikkate alınarak yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrolle serbest bırakıldı.

        Geceyarısından sonra Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli binasına gelen Engin ve Çetinkaya, alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Aydın Engin yaptığı konuşmada, "Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Murat Sabuncu'nun bir sözünü sizinle paylaşayım; 'Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka kimsenin de önünde eğilmeyiz.' Öyle oldu" dedi.

        Gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ