Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hayatını kızının "Annemi öldürme, beni öldür" sözleri kurtardı

        Antalya'da bir kız çocuğunun, annesini döven babasına "Annemi öldürme, beni öldür" sözleri annesinin hayatını kurtardı. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle 4 gün yoğun bakımda kalan genç kadın eşine tazminat davası açarken, eşini döven koca da cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, Antalya'da 13 yıl önce evlenen ve şiddetli geçimsiz nedeniyle 2010 yılında anlaşmalı olarak boşanan Hatice Ö. (36) ile H.Ö.(40) çifti, yeniden evlendi. İki çocukları bulunan çift, arasında yeniden problemler ve anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı. İddiaya göre H.Ö., eşine psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamaya devam etti. 3 Ekim 2016 günü akşam saatlerinde Hatice Ö., eşinin birlikte olduğundan şüphelendiği başka bir kadınla ilgili soru sorması üzerine H.Ö. sinirlenip Hatice Ö.'yü iki çocuğunun gözleri önünde dövmeye başladı. H.Ö., eline geçirdiği sandalyeyi tam eşine vuracağı sırada kızının, "Baba beni öldür annemi öldürme" sözleri ile bundan vazgeçti. Bu dayağın ardından kaburgası akciğerine batan ve 4 gün yoğun bakım olmak üzere 10 gün hastanede yatan Hatice Ö'ye, koruma kararı verildi. 1 aydır cezaevinde bulunan H.Ö.'ye boşanma davası açan ve ölümden dönen genç kadın, eşine maddi manevi tazminat davası açtı.

        "ADALETE GÜVENİYORUM"

        Eşinin 1 aydır cezaevinde olduğunu kaydeden Hatice Ö., "Ben şu an hayatta olmayabilirdim. İki çocuğum var. Birisi çok küçük ve çalışamıyorum. Tazminat davası açtık. Umarım adalet yerini bulur. Bu saatten sonra çocuklar için yaşıyorum. Adalete güveniyorum" dedi.

        Ablasını yalnız bırakmayan Özlem Uysal, ablasının sürekli bir psikolojik şiddete maruz kaldığını hatırlatarak, geçtiğimiz 9 Ekim günü akşam saatlerinde ise ölesiye dövüldüğünü söyledi.

        Ablasının yaralı şekilde kendisini telefonla aradığını aktaran Uysal, " 'Zaten güçlükle konuşabiliyordu sadece 'Gel, yetiş' diyebildi. Geldiğimde ev yerle birdi. Sandalyeler kırıktı. Yeğenlerim ağlıyordu. Ablam güçlükle nefes alıyordu. Hastaneye sevk edildi. Hayati tehlikesinin olduğunu söylediler. Ablamın yaşadığı ne ilk nede son olacak. Bu saldırıyı yapan kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Adalet yerini bulsun. İnşallah bu son kadın şiddeti olur" dedi.

        Öte yandan genç kadına bir destek de CHP kadın kollarından geldi. CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları üyeleri "Hatice Yalnız değilsin" sloganları ile genç kadına sahip çıkıp destek olma sözü verdiler. CHP'li kadınlar duruşmaya katılma kararı aldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ