Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çocukları taciz eden sanığa 136 yıl hapis istemi

        Aydın'da yaşları 8-15 arasında değişen çok sayıda çocuğu sosyal medya üzerinden taciz edip müstehcen fotoğraflarını aldıktan sonra şantaj yaptığı öne sürülen 31 yaşındaki S.A.'nın 136 yıla kadar hapsi istendi. Serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan S.A. bulunamadı.

        İstanbul Kadıköy'de oturan ve çocuğunun sosyal medya yazışmalarını gören bir baba, 2011 yılında, kızını taciz eden kişiden şikayetçi oldu. Tacizcinin Aydın'da oturduğunun tespit edilmesi üzerine, 16 Şubat 2011 tarihinde, Zafer Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı'ndaki eve baskın yapılan polis, S.A.'yı gözaltına aldı. S.A.'nın bilgisayarında yapılan incelemede, iddiaya göre, erkek ve kız çocuklarına ait çok sayıda müstehcen fotoğraf bulundu. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bir sonraki gün savcılığa sevk edilen S.A.'nın buradaki ifadesinde, bir internet sitesi aracılığıyla görüştüğü çocukların kendi rızalarıyla fotoğrafları gönderdiğini; kimseyi tehdit etmediğini ve bunları kimseye göndermediğini öne sürdü. S.A., savcılık tarafından serbest bırakıldı.

        İDDİANAME 4 YIL SONRA HAZIRLANDI

        Bilgisayarda fotoğrafı bulunan çocuklardan 29'u tespit edilerek hazırlanan iddianame, 4 yıl sonra, 30 Mart 2015'te tamamlanabildi. Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, S.A. hakkında 136 yıla kadar hapis cezası istendi ve hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi. Bu istek de mahkeme tarafından reddedildi. Davanın ilk duruşması, 30 Eylül 2015'te yapıldı. S.A. duruşmaya katılmadı. Sanık, 25 Ocak 2016'da yapılan ikinci duruşmaya da gelmedi. Mahkeme, bunun üzerine sanığın ifadesinin alınması için yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. S.A. yakalanamadığı gibi üçüncü ve geçen salı günü yapılan dördüncü duruşmaya da katılmadı. Dava 3 Nisan 2017'ye ertelenirken, S.A.'nın arandığı belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ