Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kadıköy'de HDP protestosu: 9 gözaltı

        Kadıköy'de toplanan HDP'li grup, HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti. Basın açıklamasının ardından polis, grubun dağılması konusunda uyarıda bulundu. Bu sırada slogan atan ve polisle tartışan 9 kişi gözaltına alındı.

        Kadıköy Rıhtım İskele Meydan'da 17.00'de bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi(HDP) üyesi yaklaşık 150 kişi, HDP Eş Genel Başkanları ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti. HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Pervin Buldan ile birlikte çok sayıda kadının katıldığı eylemde Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı.

        Cezaevinde bulunan milletvekillerinin gönderdiği mesajların okunduğu eylemde basın açıklaması yapıldı. Polis, açıkalamanın ardından eylemin uzatıldığı ve kanunsuz slogan atıldığı gerekçesiyle gruba dağılması için uyarıda bulundu.

        O sırada grup dışından 2 kişinin kanunsuz slogan atması nedeniyle gerginlik yaşandı. Polisler slogan atan o 2 kişiyi gözaltına aldı. Toplamda 2 si kadın 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemciler polis minibüsü ile ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Ardından eylem sona erdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ