Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Görme engelli Sezgin gönül gözüyle tribünde
        3

        Tolga Ferhatoğlu’nun objektifine takılan Çalışkan’ın fotoğrafları, sosyal medyada “Maça gelmek engel tanımıyor. Helal olsun kardeşimize” başlığı altında binlerce kez paylaşıldı.

        4

        HABERTÜRK’ün bulduğu 25 yaşındaki Çalışkan, tam bir Fenerbahçe âşığı. Sefaköy’de oturan ve doğuştan görme engelli olan Çalışkan, bir devlet hastanesinin santralında çalışıyor.

        5

        2 çocuklu bir ailenin küçük oğlu olan Sezgin, “Hayatımızda bir çok engelle karşılaşabiliriz, ama bu engelleri her zaman aşmanın bir yolu vardır. Mutlu olduğum bir ailem var. Çevremde arkadaşlarım var. Fenerbahçe’yi çok seviyorum” diyor.

        6

        İlk kez bir Galatasaray derbisinde maç izlemeye gittiğini anlatan Çalışkan, en son Fenerbahçe’nin Karabük’ü 5-0 yendiği maça gitmiş ve çok mutlu olmuş. Çalışkan yaşadığı heyecanı “Sefaköy’den kendim tek başıma çıktım. Kadıköy’e gittim.

        7

        Stadı sora sora gidiyorum. Maçtan 2 gün önce biletimi aldım. Ücretsiz giriyoruz maça. Okul Açık tribününe giriyorum. Karabük’ü 5-0 yendik. Taraftarların temposu, stat içindeki atmosfer beni mutlu ediyor. Heyecanı coşkuyu yaşıyorum” sözleriyle anlatıyor.

        8

        Elinden gelse bütün maçlara gitmek istediğini söyleyen Sezgin, çalıştığı için ancak iş saatlerine uygun olanlara gidebiliyor. İşten çıkamadığı ve gece oynandığı için Manchester United maçına gidememiş,