Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana'da 1 polisi şehit edip, 2'sini yaralayanlara müebbet hapis cezası istemi

        Adana'da 1 polis memurunun şehit olduğu 2'sinin de yaralandığı sokak çatışmasının 5'i tutuklu 20 şüphelisine ağırlaştırılmış müebbet ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

        Merkez Seyhan İlçesi Hanedan Mahallesi'nde kıraathane işleten Mahmut Selim (63) ile oğulları Orhan (33) ve Kemal Selim (35) ile onlardan haraç isteyen grup arasında çatışma çıktı. Olay yerine ulaşan polis memurları ateş açan şüpheliler, polis memurları Osman Altılı ile Mustafa Aksoy'u yaraladı. Kayınpederini ziyaret etmek için Kocavezir Mahallesi'ne giden izinli trafik polisi Mustafa Görenoğlu, silah seslerini duyunca meslektaşlarına yardım etmek için sokağa çıktı. Vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Görenoğlu, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

        Olayla ilgili Erdoğan Özütok (27), Ufuk Çetin (27), Hasan Bozdoğan (27), Süleyman Erarslan (52), Nurullah Tizer (18), Necati Çakan (20), Emir Erarslan (26), Halit Bozdoğan (35), Süleyman Bozdoğan (31), Can Büyük (24), Bülent Uçak (34) ile Mahmut Selim, oğulları Orhan ve Kemal Selim gözaltına alındı. Hasan Bozdoğan, Erdoğan Özütok, Süleyman Erarslan, Ufuk Çetin, Nurullah Tizer tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca firari olan Tuncay (21), Derviş (22) ve Müslüm Bozdoğan (35) ile Ömer Önlü (38), Aydın Kılıç (38) ve Ferit Temiz'in (29) yakalanması için çalışma başlatıldı.

        DAVA AÇILDI

        Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Savcı, 5'i tutuklu, 6'sı firari toplam 20 sanık hakkında 'Bir kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme, 2'sini öldürmeye teşebbüs ve yağmaya teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 ile 40 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ