Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eskişehir'de kadın kuaförlüğü yapıyordu lösemili çocuklar için örümcek adam oldu
        1

        Eskişehir'de, 30 yıldır yaptığı kadın kuaförlüğünü bırakıp çocukluğundan beri merak duyduğu endüstriyel dağcılığa başlayan "örümcek adam" lakaplı Tamer Uysal, geçimini, çoğu kişinin tehlikeli olarak gördüğü yükseklikte cam silerek, çok katlı iş merkezlerine tabela asarak sağlıyor

        2

        - Endüstriyel dağcı Uysal:
        - "İnternette, Amerika'da endüstriyel dağcılık yapan birinin, lösemili çocuklar için hastane camlarında örümcek adam kostümüyle gösteri yaptığını görmüştüm. 3 sene önce bu fikirden yola çıkarak şirketimi kurdum ve devam ediyorum"

        3

        - Eşi Ümit Uysal:
        - "Yüksekten çok korkan birisiyim. Her işe gittiğinde başına bir iş gelmesin diye dua ediyoruz"

        4

        Kendisini geliştirerek yaklaşık 30 yıl kadın kuaförlüğü yaptığını anlatan Uysal, 3 sene önce, çocukluğundan beri merak duyduğu endüstriyel dağcılığa yönelik sertifikalarını alıp bu alanda hizmet vermeye başladığını ifade etti.

        5

        Üyesi bulunduğu dağcılık kulübünde gönüllü olarak insanlara yardım etmeye çalıştıklarını anlatan Uysal, "Kulüpteki arkadaşlarımızın çoğu üniversite mezunu. İlkokul mezunu biri olarak içlerinde kendimi ifade etmekte zorlanmıyorum çünkü her gün gelişmek için çaba gösteriyorum. Bilgilerimi onlarla paylaşıyorum ve bu çok keyif veriyor." dedi.

        6

        Annesi ve eşinin yaptığı işe karşı olduğunu dile getiren Uysal, şöyle devam etti:

        "İşim gereği sürekli yükseklerdeyim. Sadece cam temizliği yapmıyorum. Endüstriyel dağcılık, aslında ulaşılamayan bir yere ip aracılığıyla ulaşma sanatı. Kimi zaman yüksek bir noktaya tabela takıyorum, kimi zaman cam siliyorum. Yüksekte yapılması gereken her ne iş varsa onunla uğraşıyorum.

        7

        Ailem, yaptığım işten çok memnun değil. Riskli olduğunu ve başıma bir iş geleceğini düşünüyorlar. Sürat motoruna binen birisi için yaptığı iş onun için kolay. Benim durumum da biraz böyle. Kendi güvenliğimi kendim aldığım için yüksekte yürüyor olmaktan korkmuyorum."

        8

        "Örümcek adam" kıyafetiyle bu işi yapma fikrinin izlediği bir videonun ardından ortaya çıktığını belirten Uysal, "İnternette, Amerika'da endüstriyel dağcılık yapan birinin, lösemili çocuklar için hastane camlarında örümcek adam kostümüyle gösteri yaptığını görmüştüm.

        9

        3 sene önce bu fikirle yola çıkarak şirketimi kurdum ve devam ediyorum. Elbette bu tarz bir kıyafetle binaların üzerinde çalışan birisi insanların dikkatini çekiyor. Aslında bu kıyafet sayesinde kendi reklamımı kendim yapıyorum diyebilirim." ifadelerini kull

        10

        Lösemili çocuklar için hastanenin camlarını silen Amerikalı gönüllü gibi kendisinin de Eskişehir ya da farklı bir ilde hastaları mutlu etmek adına elinden geleni yapmak istediğini vurgulayan Uysal, bu tarz bir aktivitede ücretsiz yer almaya hazır olduğunu kaydetti.

        11

        Eşinin yaptığı işin riskli olduğunu ifade eden Ümit Uysal ise işlettikleri kuaförde birlikte çalıştıkları eşinin, daha sonra sevdiği ve istediği mesleğe yöneldiğini söyledi.

        12

        Uysal, "Ben de eşimin annesi de aslında bu işi tasvip etmiyoruz. Çünkü korkuyoruz. Tamer bu konuda ikna edilebilir birisi değil. 'Yapma' desek de bu işi severek yapıyor. Aksine ben de yüksekten çok korkan birisiyim. Her işe gittiğinde başına bir iş gelmesin diye dua ediyoruz." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ