Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu oldu! Hüseyin Müftüoğlu kimdir?

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, görevini Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu’na devretti.

        Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Bilgiç, hem dış hem de iç politika konularının aktarılması açısından sözcülük makamının bakanlığın en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti.

        Görevini 3 yıldan bu yana en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Bilgiç, Müftüoğlu’nun bu görevi çok daha iyi yapacağına olan inancını dile getirdi.

        Müftüoğlu da bakanlığa 1990'da başladığını ve 26 yıldır basınla çok yakın temas içinde olduğunu söyledi.

        Müftüoğlu, Dışişleri Bakanlığının karşılıklı sevgi ve saygı temelinde gerçek anlamda Türkiye’nin dış politikada tanıtılması, kurumsal faaliyetlerinin yansıtılması ve kamu diplomasisi konularında medya ile en yakın çalışma sergileyen kurumların başında geldiğini vurguladı.

        “Ben heyecanlıyım, çünkü Dışişleri Bakanlığının önemli görevlerinden birini üstleniyor olmanın heyecanı var. Heyecanlıyım çünkü önemli bir dönemde bana verilen bu görevi layıkıyla yapabilmenin heyecanını yaşıyorum.” diyen Müftüoğlu, güzel bir işbirliği ortamı içinde çalışacaklarını söyledi.

        Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisine görevi tevdi etmesinin ardından başlangıçta biraz tereddüde kapıldığını ancak yıllar içinde bakanlığın değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra bakanlıktaki meslektaşlarının yardımıyla görevi layıkıyla yapmaya çalışacağını kaydeden Müftüoğlu, bu vesileyle kendisinden önce bu görevi yürüten Tanju Bilgiç’e teşekkürlerini iletti.

        HÜSEYİN MÜFTÜOĞLU KİMDİR?

        Ankara'da 1969'da doğan Müftüoğlu, lisansını Ankara Üniversitesinde, yüksek lisansını da London School of Economics’in Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

        Dışişleri Bakanlığındaki kariyerine 1990'da başlayan Müftüoğlu, sırasıyla şu görevlerde bulundu:

        "Afrika Dairesinde ataşe, Balkanlar Dairesinde ataşe, Tel Aviv Büyükelçiliğinde üçüncü katip, Londra Başkonsolosluğunda muavin konsolos, Balkanlar Dairesinde başkatip, Belgrad Büyükelçiliğinde müsteşar ve misyon şefi yardımcısı, Kıbrıs Dairesinde daire başkanı, Birleşmiş Milletler Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğinde birinci müsteşar, Birleşmiş Milletler Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğinde elçi müsteşar ve daimi temsilci yardımcısı, Türkiye’nin Bangladeş Nezdindeki Büyükelçisi, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Süreci Koordinasyon Komitesi-Siyasi-Askeri Yönlendirme Komitesi Başkanı.”

        Müftüoğlu, sözcülüğün yanı sıra Enformasyon Genel Müdürlüğü görevini de yürütecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ