Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sedat Peker'e 11 yıl hapis istemiyle dava açıldı

        "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisinde imzası bulunan akademisyenlere yönelik sözleri nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Reis Sedat Peker hakkında dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 15 müşteki yer aldı.

        2016 yılı Ocak ayı içinde çok sayıda akademisyenin imzasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadele kapsamındaki uygulamalara yönelik eleştiriler içeren 'Barış İçin Akademisyenler Bildirisi' adlı bildiri yayınladığı aktarılan iddianamede şüpheli Reis Sedat Peker'in bizzat kullandığı www.sedatpeker.com adlı internet sitesinde bu bildiriyi eleştiren bir yazı yayınladığı belirtildi.

        İddianamede şüpheli Peker'in 'Sözde aydınlar çanlar ilk önce sizin için çalacak' başlıklı yazıda yer alan "oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" sözleri nedeniyle müştekilerin suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı. Peker'in savunmasında ise 'bahse konu yazıyı bizzat kaleme alıp yayınladığını, ancak suçlamaları kabul etmediğini, yazı içeriğinin bir öngörüden ibaret olduğunu' söylediğinin anlatıldığı iddianamede yayınlanan beyanatın diğer vatandaşları, müştekilere zarar verme yönünde tahrik ve ayrıca şüpheli açısından da şahsen tehdit iradesi taşıdığı" belirtildi.

        İddianamede şüpheli Reis Sedat Peker hakkında, 'tehdit' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarından toplam 1 yıl 4,5 aydan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Peker, önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ