Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 08.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 08 Kasım Salı gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ ŞÜPHELİSİ AVUKAT VURAL ERGÜL YAKALANDI

        15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbe propagandası yaptığı iddiasıyla aranan, Ergenekon davasındaki bazı sanıklar ile MİT TIR'larının durdurulması davası sanığı 15 Temmuz darbe girişimi meslekten atılan eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celeboğlu'nun avukatı Vural Ergül İstanbul'da yakalandı.

        15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbecileri destekleyen sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün avukatlar yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen avukat Vural Ergül, adresinde bulunamayınca hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Beykoz Göksu Şehit Er Ersin Okulu'nda bir törene katılan Vural Ergül, gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Vural Ergül'ün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Twitter'da,

        "Yurttasulhkonseyi Niye geç kaldın?

        "Yurttasulhkonseyi işbaşında"

        "Bin yaşa yurttasulhkonseyi. Bu bir 27 Mayıs kopyası askeri darbedir! Teşekkürler TSK"

        "Genelkurmay'dan resmi açıklama: TSK ülke yönetimine tümüyle el koymuştur! Hayırlı olsun, Teşekkürler Genelkurmay...

        "Recep sen bu hallere düşeceğini hiç düşünmedin mi?" paylaşımlarını yapmıştı. (Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        ESKİŞEHİR'DE VALİLİKTE GÖREVLİ 1 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

        Eskişehir Valiliğinde görevli bir memur, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında görevden el çektirildi.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde memur O.V.Ö. (31) görevinden uzaklaştırıldı.

        O.V.Ö'nün Müftülükte bilgisayar uzmanı olarak görev yaparken valiliğe geçtiği öğrenildi. (AA)

        17 POLİSE 'BYLOCK' TUTUKLAMASI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğünde FETÖ'nün kriptolu ByLock haberleşme programını kullandığı tespit edilen 17 polis tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Emniyete ByLock soruşturması kapsamında daha önce 6'sı emniyet müdürü 177 polis FETÖ üyeliğinden tutuklanmıştı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan tarafından yürütülen emniyette ByLock kullanan polislere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 polis, FETÖ üyeliğinde tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Gözaltına alınan yaklaşık 100 polisin gözaltı işlemleri ise devam ediyor. (HM)

        6'SI EMNİYET MÜDÜRÜ 177 POLİS TUTUKLANDI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ByLock kullanan polislere yönelik yürütülün soruşturma kapsamında daha önce 6'sı emniyet müdürü 177 polis tutuklanmıştı. (HM)

        ANTALYA'DA 54 ŞÜPHELİDEN 23'Ü TUTUKLANDI

        Antalyada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 54 şüpheliden, 23ü tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, çeşitli meslek gruplarından 54 zanlı, emniyetteki ifade işlemlerin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 23ü çıkarıldıkları mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. 31 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlıların çoğunun şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullandığı tespit edildi. (AA)

        VAN'DA 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Van'ın Çaldıran ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada bir öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, ilçede ücretli öğretmenlik yapan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan E.T, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgusu sonrası nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli E.T, tutuklandı. (AA)

        BYLOCK KULLANAN 36 POLİSE TUTUKLAMA TALEBİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmada, şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen 36 polis memurunun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmaları talep edildi. Savcılığın sevk yazısında, "Şüphelilerin örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer aldıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı suçu tereddüde meydan vermeyecek şekilde işledikleri anlaşılmıştır" denildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı şifreli haberleşme programı 'Bylock' kullanıcısı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 36 polisin savcılık sorgusu sona erdi. Soruşturma savcılığı, 36 polis memurunu "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

        Savcılığın sevk yazısında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kullanmış olduğu "Bylock" isimli kriptolu programın kurulum dosyası olmadan internet üzerinden kurulumunun mümkün olmayacağı anlatılarak, bu programa erişimin ancak örgüt üyeleri arasında birbirlerine kurulum dosyasını bluetooth, flash bellek gibi dijital ortamdan vererek sağlayabildiği ifade edildi. Yazıda, bu durumun kullanım için zorunlu olduğu ve bu nedenle Bylock isimli programa FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet göstermeyen bir kişinin ulaşmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

        "Örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer aldıkları anlaşılmıştır"

        Emniyet mensubu olan şüphelilerin bylock programı kullandıkları belirtilen sevk yazısında, "Şüphelilerin bu program üzerinden örgüt liderlerinden ve örgüt yöneticilerinden emir ve talimat alarak süreklilik, etkinlik arz edecek şekilde örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer aldıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı suçu tereddüde meydan vermeyecek şekilde işledikleri anlaşılmıştır" denildi. (İHA)

        DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞANLARINA FETÖ OPERASYONU

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapamında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma, örgüt faaliyeti kapsamında ihaleye fesat karıştırma, kamu kurumu zararına dolandırıcılık" yaptıkları iddiasıyla 9'u Dicle Üniveristesi çalışanı 11 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve Amasya'da baskın yapılan adreslerde bazı belgelere el konuldu. 2 şüphelinin ise arandığı belirtildi. (HM)

        YOZGAT'TA FETÖ'nün EMNİYET İMAMI GÖZALTINA ALINDI

        Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'emniyet imamı' olduğu tespit edilen bir öğretmen ve bir gardiyan gözaltına alındı. FETÖ'nün Yozgat'ta emniyet mensuplarından sorumlu imam oldukları yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen ve haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkartılan Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmen 'Adil' kod isimli A.C. ve Yozgat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gardiyanlık yapan 'Ebubekir' kod isimli S.Y., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. (İHA)

        ÇORUM'DA 9 AVUKAT VE BİR KAYMAKAM GÖZ ALTINA ALINDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 9 avukat ile görevden uzaklaştırılan bir kaymakam gözaltına alındı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde kent merkezi ve ilçelerde görev yapan 9 avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda kent merkezinde 4, ilçelerde de 5 olmak üzere Çorum Barosuna kayıtlı 9 avukat gözaltına alındı.

        Avukatların ev ve iş yerlerinde arama yapan polis, bazı materyallere el koydu.

        Polis ekipleri, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca 5 Kasımda görevden uzaklaştırılan Laçin Kaymakamı Mehmet Erhanı da gözaltına alarak emniyete götürdü. (AA)

        ŞARKI YARIŞMASI YARI FİNALİSTİ MEMUR AÇIĞA ALINDI

        FETÖ/PDY Operasyonu kapsamında bir şarkıyarışmasına katılan Eskişehirli sanatçı Osman Vahit Özdal memuriyetten açığa alındı.

        Bir şarkı yarışmasında yarı finale kadar yükselen Eskişehirli sanatçı Osman Vahit Özdal, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında memuriyetten açığa alındı. Eskişehir Valiliğinde memur olarak çalışan Özdal, memuriyetten açığa alınarak yurt dışı yasağı konuldu. Eskişehir'de düzenlenen birçok programda sunuculuk ve ses sanatçılığı yapan Osman Vahit Özdal'ın vali yardımcısı ve bir emniyet personeli tarafından ifadesinin de alındığı belirtildi. (DHA)

        SAKARYA'DA 5 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da, eski Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karacanın gözaltına alınmasını protesto amacıyla düzenlenen kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı bulunan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Sakaryada eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karacanın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 16 Aralık 2014te düzenlenen kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler D.S, K.K, A.C, R.K. ve M.A. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle daha önce gözaltına alınıp adliyeye getirilen 13 kişiden tekniker Serdar Yaman, serbest meslek sahibi Arif Uyar, öğrenci Furkan Coşkun ve işçi Fatih Elkoca tutuklanmış, esnaf Y.Ç, A.T, işçi A.S, E.A, öğretmen Z.S, T.Ç, veteriner Ö.A. ile gazeteciler D.S. ve S.H. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Şüphelilerden bazılarının örgütün kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları ve örgütsel faaliyetlerde bulunduklarının tespit edildiği öğrenilmişti.

        Öte yandan FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında da "ByLock" kullandığı tespit edilen Tank Palet fabrikasında görevli üsteğmen S.Y. de adliyeye sevk edildi. (AA)

        BİLECİK'TE 16 AKADEMİSYEN MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma 16 akademisyen hakim karşısına çıktı.

        Geçtiğimiz günlerde Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 13 öğretim görevlisi, 3 üniversite çalışanı gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerin dün savcılık tarafından ifadelerine başvurulmuştu. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Bilecik Adliye Sarayı'na getirilen 16 şüphelinin mahkemelerinin gün boyu süreceği öğrenildi.

        Öte yandan şüpheli öğretim görevlilerinden birinin yakını adliyeye getirilmelerini beklerken fenalaşarak ambulans çağrıldı. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 5 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/ Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alınan, FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kapatılan Ereğli İşadamları Derneği (ERİD) yöneticileri Harun Y, Ramazan A, Levent E, Ömer A. ve Gökhan Anın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. (AA)

        OSMANGAZİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

        TÜRK Eğitim- Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, öğretmenleri FETÖyönünden araştırmak amacıyla kurulduğu belirtilen 'Açığa Alma Komisyonu'nda yer aldığını söylediği merkez Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü G.Ç.'nin Bylock kullandığı iddiasıyla açığa alındığını iddia etti.

        Türk Eğitim- Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Bursa Valiliği'nin talimatıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ‘Açığa alma komisyonu' kurulduğunu ve G.Ç.'nin bu komisyona üye seçildiğini bildirdi. Türkoğlu açıklamasında şöyle dedi:

        "Bu komisyonun ismi resmi olarak kayıtlarda geçmiyor. G.Ç. 2010'da Ordu'dan Bursa'ya tayini çıktı. Yıldırım Zübeyde Hanım Ortaokulu'nda öğretmen olan G.Ç. aynı yıl içersinde önce Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu'na müdür yardımcısı sonra Gülhanım Karasu İlkokulu'na müdür olarak atandı. Bir buçuk yıllık okul müdürlüğünün ardından Yıldırım ilçesine vekaleten şube müdürü olarak atanan G.Ç. 2014 yılında önce vekaleten Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sonra Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına ve bir hafta sonra da asaleten Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğüne atadı. G.Ç.'nin bu kadar kısa bir sürede idarecilik basamaklarını tırmanması şüpheliydi."

        "89 OKUL MÜDÜRÜNÜN GÖREVİNE SON VERDİ"

        G.Ç.'nin Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparken Osmangazi'de 4 yıllık görev süresi dolan 126 okul müdüründen 89'unu başarısız bularak görevlerine son verdiğini aktaran Türkoğlu, "Aynı süreç içersinde müdürler için kurulan mülakat komisyonunun üyesi olan G.Ç.'nin, Yıldırım'da Emine Sait İlkokulunda öğretmen olan eşi N.Ç 'ye yüksek mülakat puanı verildi ve Yıldırım Mustafa Necati İlkokuluna müdür olarak atandı" dedi.

        "MEMUR-SEN KADIN KOLLARI KOMİSYONU BAŞKANI"

        G.Ç.'nin eşi N.Ç.'nin Memur-Sen'in Kadın Kolları Komisyonu Başkanı olduğunu belirten Türkoğlu, "G.Ç. son yapılan olağanüstü kongrede Eğitim Bir-Sen'in yedek şube yöneticisi oldu. Şimdi soruyorum; G.Ç. FETÖ'den açığa alındı. Peki Bursa Valiliğince açığa alınan 1200 eğitim çalışanı içersinde gerçek FETÖ'cü kaç kişi var? Bursa'da son üç yıl içersinde mülakatla müdür olmuş 580 okul müdürü için FETÖsoruşturması yapılacak mı?" dedi.

        Osmangazi Milli Eğitim Müdürü G.Ç. geçen hafta Fatih Mesleki ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nin aşure dağıtımı programına katılmış '15 Temmuz Demokrasi Zaferi' konulu panonun önünde okul yöneticileriyle fotoğraf çektirmişti.

        Konuyla ilgili Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Osmangazi Milli Eğitim Müdürü G.Ç.'nin açığa alındığını doğrulayarak, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi içinde soruşturması var. Bakanlıkça bize gelen evrakta G.Ç.'nin de adı vardı ve kendisi dün itibariyle açığa alındı. Ancak iddia edildiği gibi milli eğitimde açığa almayla ilgili bir komisyon kurulmadı. G.Ç.'nin de Bylock kullandığına dair bir bilgimiz yok. Bakanlıktan gelen liste üzerine açığa alındı" denildi. (DHA)

        ISPARTA'DA 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Isparta'da, telefonunda FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock olduğu belirlenen 1 öğretmen tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgüt üyelerinin aralarında kullandığı gizli yazışma programı 'ByLock' bulunduğu belirlenen kadın öğretmen F.G.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Ankara'da olduğu belirlenen şüpheli gözaltına alınarak Isparta'ya getirildi.

        Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan F.G.'nin Isparta'da FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan bir özel okulda öğretmenlik yaptığı öğrenildi. (İHA)

        MALATYA MERKEZLİ 17 İLDE 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli 17 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda, 19 kişi gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütle iltisaklı oldukları belirlenen özel öğrenci yurtları ve okulların yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Malatya merkezli 17 ilde 41 ayrı adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alınırken şüpheliler, soruşturmanın yürütüldüğü Malatya'ya getirildi. (İHA)

        ADIYAMAN TSO BAŞKANININ OĞLU TUTUKLANDI

        Adıyaman'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu'nun oğlu Kenan Uslu tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu'nun oğlu Kenan Uslu çıkarıldığı mahkemece FETÖ üyesi olmaktan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ÇANAKKALE'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonunda 3 kişi tutuklandı.

        Biga'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.S., M.C. ve B.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        UŞAK'TA 8'İ KADIN 19 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8i kadın 19 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Uşakta geçen hafta FETÖnün eğitim örgütlenmesine yönelik eş zamanlı operasyonda, 18i öğretmen, 1i hemşire olmak üzere 19 kişi göz altına alınmıştı. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 16 ZANLI YAKALANDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 16 zanlı yakalandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün kırsal mahalle yapılanmasında yer aldığı ileri sürülenlere yönelik operasyon düzenledi.

        Tekirdağ ve ilçelerindeki kırsal mahallelerde "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında örgüte finansman topladığı iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılardan 8inin örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı öne sürüldü. (AA)

        ELAZIĞ'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Elazığ'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında biri emekli memur, diğeri ihraç edilen müezzin olmak üzere 2 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlü ekipleri tarafından bir süredir FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan şüpheli T.H. yakalandı. Yakalanan şüpheli T.H.'nin FEÖ'nün Özel Yavuz Selim Koleji okulunun ortaklarından olduğu ve camide müezzin kayyum görevi bulunurken Kanun Hükmündeki Kararname ile ihraç edildiği öğrenildi. FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle adliyeye sevk edilen şüpheli T.H. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Öte yandan Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Bylock' kullandığı tespit edilen emekli memur S.Ç. de gözaltın alındı. Adliyeye sevk edilen S.Ç., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 29 DERNEK KAPATILDI

        Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, darbe girişiminin ardından Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kentte faaliyet gösteren 29 derneğin kapatıldığı duyurularak, şöyle denildi:

        "15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs nedeniyle; 23 Temmuz 2016 tarih 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci Maddesi C fıkrasında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı belirlenen ve kapatılan ilimizde faaliyet gösteren 29 derneğin isimleri aşağıya çıkarılmıştır. Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği, Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği, Özel Sunguroğlu Liseleri Mezunları Yardımlaşma Dayanışma ve Dostluk Derneği, Yavuzeli Fikir Öncüleri Derneği, Güney Özel Öğretim Kurumları Derneği, Zirve Üniversitesi Mezunları Derneği, Güneydoğu Çalışanlar Federasyonu, Gaziantep Eğitimciler Derneği, Gaziantep Basketbol ve Spor Kulübü Derneği, Güney Eğitimciler Federasyonu, Gaziantep MBA Mezunları Derneği, Güneydoğu Anadolu Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçiler Derneği, Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği, Ümide Doğru Emekliler Derneği, Gaziantep Sürdürülebilir Yerel Kalkınma ve Sosyal Uyumu Destekleme Derneği, Gaziantep Sivil Toplumu Destekleme Merkezi Derneği, Kıyam Gaziantep Çalışanları Eğitim Derneği, Gaziantep Aile Hekimleri Derneği, Gaziantep Seyir Tiyatrosu Oyuncuları Derneği, Kırklar Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği, Gaziantep Kürsü Emekli Dini Hizmet Gönüllüleri Derneği, Neşve Akademik ve Sosyal Etkileşim Derneği, Bilimsel Araştırmalar Derneği, Feza Kültür Derneği, Uluslar Arası Misafir Öğrencilerle Dayanışma Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu, Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği, Mutlu Yarınlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği, Yetim-Öksüz Çocuklar Derneği." (DHA)

        VAN'DA 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Van'ın Çaldıran ilçesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgilere göre, FETÖ soruşturması kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda E.T. isimli ücretli öğretmen, Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen E.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        DENİZLİ ESKİ KOM MÜDÜRÜ BYLOCK'TAN TUTUKLANDI

        Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Erdal Dengiz, FETÖ'nün kriptolu haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklandı. İstihbarat müdürü Haluk E. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün kriptolu haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı gerekçesiyle KOM eski Şube Müdürü Erdal Dengiz ile İstihbarat Şube Müdürü Haluk E.'yi gözaltına aldı.

        İki hafta önce Uşak'ta gözaltına alındıktan sonra Denizli'ye getirilen Erdal Dengiz ve Haluk E., dün Denizli Adliyesine sevk edildi. Erdal Dengiz, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, Haluk E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ISPARTA'DA AK PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI HALİL KILINÇ TUTUKLANDI

        ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY operasyonunda 4 gün önce gözaltına alınan AK Parti eski İlçe Başkanı Halil Kılınç ile 1 işadamı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen cuma gecesi AK Parti eski İlçe Başkanı işadamı Halil Kılınç, daha önce partide ilçe yönetimi kadrosunda görev alan işadamı A.B. ile işadamı Mustafa Ayvallı ve sağlık çalışanı B.Ç.'yi gözaltına aldı. FETÖ'yle bağlantılı olduğu yönünde iddialar bulunan şüphelilerin ev ve işyerlerinde de arama yapıldı.

        Polis merkezinde işlemleri tamamlanan şüpheliler dün akşam adliyeye sevk edilirken, Sulh Ceza Hakimliğince A.B. serbest bırakılırken, B.Ç. ise adli kontrol şartıyla salıverildi. Halil Kılınç ile Mustafa Ayvallı ise tutuklandı. Kararın ardından fenalaşan Mustafa Ayvallı, hastaneye götürüldü. 2 şüpheli daha sonra Isparta Cezaevi'ne gönderildi. (DHA)

        MUŞ'TA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muş'un Bulanık ilçesinde düzenlenen terör örgütü PKK/KCK ve FETÖ operasyonu kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgilere göre, Bulanık Jandarma Komutanlığı ekiplerince Örenkent köyünde sabah saatlerinde bazı adreslere operasyon düzenlendi.

        Terör örgütü PKK/KCK ve FETÖ'ye yönelik yapılan operasyon kapsamında 14 kişi gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen şahısların işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (İHA)

        AFAD BURDUR MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Burdur İl Müdürü Mehmet Oral, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla AFAD Müdürü Mehmet Oral'ın evine operasyon düzenledi. Operasyonda evde aramaya yapan polis ekipleri, AFAD Müdürü Mehmet Oral'ı gözaltına aldı. Oral'ın Burdur İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesinin alınmasının ardından Burdur Adliyesine sevk edileceği öğrenildi. (İHA)

        DÜZCE MERKEZLİ OPERASYONDA 13 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Düzce merkez ile Yığılca ilçesinin yanı sıra Bursa, Gümüşhane ve Aydında düzenlenen operasyonda, "terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla gözaltına alınan Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) yönetim kurulu üyesi 13 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6sı tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin, üyesi oldukları dernek aracılığıyla FETÖye kurban, burs ve himmet topladıkları öğrenildi. (AA)

        SİİRT'TE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında; 09-15 ve 30 Ekim 2016 tarihlerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen polis memuru K.B., öğretmen N.E. ile muhasebeci S.Ö. tutuklandı. Aynı operasyonda gözaltına alınan polis memuru B.G., işçi M.S.G. ve icra müdürü A.A. hakkında ise tutuksuz yargılanmak üzere 'Adli Kontrol ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı' kararı verildi. (İHA)

        DİYARBAKIR MERKEZLİ OPERASYONDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 zanlı yakalandı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY'ye üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak ve kamu kurumu zararına dolandırıcılık" suçlarından 9'u Diyarbakır Dicle Üniversitesi personeli 13 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince Diyarbakır, İstanbul, Ankara ve Amasya'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, 9 üniversite çalışanı ile 2 şirket temsilcisi gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Hakkında yakalama kararı çıkarılan 2 zanlı ise aranıyor. (AA)

        ANTALYA'DA 23 KİŞİ TUTUKLANDI

        ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 55 şüpheliden 23'ü tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 7'si kadın 55 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Terör suçları savcılığınca sorguları yapılan şüpheliler, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak', suçundan tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğe çıkarıldı. Yargılama sonunda aralarında avukat Ceylan G.'nin de bulunduğu 23 şüpheli tutuklanırken, 32 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin bir kısmının terör örgütünün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı kaydedildi. (DHA)

        KONYA'DA 35 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 97 öğretmenden 35'i tutuklandı, 6'sı da adli kontrol kararıyla, 2'si de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan iki ayrı operasyonda daha önceden açığa alınan haklarında yakalama kararı çıkartılan 108 öğretmenden 97'si gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerden 35'i tutuklandı, 6'sı da adli kontrol kararıyla, 2'si de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 54 öğretmenin sorgusunun sürdüğü belirtildi. (DHA)

        ADIYAMAN'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişimin ardından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında akademisyenler ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 13 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ÇANKIRI'DA 8 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

        Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 kişi adli kontrol kartıyla serbest bırakıldı.

        Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan 15 kişiden 8i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 8 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ