Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tansu Çiller'in eski yatından 181 göçmen çıktı

        Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi açıklarında 181 kaçak göçmenin yakalandığı teknenin, Tansu Çiller'in Başbakan olduğu dönemde kullandığı, 5 yıl önce satılan, 17 metre uzunluğundaki 'President' adlı motoryat olduğu belirlendi. Aynı yatta geçen 25 Eylül günü, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde yine 134 kaçak göçmen yakalanmıştı.

        Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, geçen 3 Kasım Perşembe günü Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Bozcaada İlçesi açıklarında, şüpheli bir yatı durdurdu. Yatta yapılan aramada, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na götürülmek istenen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Pakistan ve Irak uyruklu 181 göçmen ile insan kaçakçısı olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı. Motoryat, Ezine İlçesi'ne bağlı Yeniköy Limanı'na getirilirken 2 kişi de adliyeye sevk edilmelerinin ardından tutuklandı. Yatın, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde kullandığı ve ailenin 5 yıl önce sattığı 'President' isimli yat olduğu anlaşıldı.

        İKİNCİ KEZ YAKALANDI

        Aynı yat, geçen 25 Eylül günü de Balıkesir Bandırma'daki Dutliman Kırsal Mahallesi açıklarında devriye görevi yapan Güney Marmara Grup Amirliği'ne bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yine insan kaçakçılığı yaparken yakalanmış, yatta 134 kaçak bulunduğu belirlenmişti. Bu olayın ardından motor yat, mahkeme kararıyla sahibine teslim edildi. Ancak aradan yaklaşık 1.5 ay geçtikten sonra yatın yine insan kaçakçılığı yaparken yakalanması dikkat çekti. Yat ve sahipleri hakkında soruşturma başlatıldı.

        195 bin Euro bedelle satışa çıkarılan 'President' isimli motor yatın, eski Başbakan Tansu Çiller tarafından kullanıldığı ve aile tarafından 2011 yılında satıldığı belirtildi. Çok hızlı ve manevra yeteneği üst düzeyde olan 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik, 650 beygir gücündeki iki motoru bulunan içinde çok geniş bir salon ve özel yatak odası olduğu belirtilen İstanbul'daki bir yat kiralama firmasına ait olan 'President' isimli motor yatın, şimdiki akıbeti ise merak konusu oldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ