Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Buca'da yaşayan bir kişi borç yüzünden çocukluk arkadaşını öldürdü

        İzmir'in Buca İlçesi'nde yaşayan Ferdi Hepgürses (38), otomobilini sattığı ve bu alışverişten kalan 15 bin TL'yi işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle ödeyemeyen çocukluk arkadaşı M.Ş.'yi (38), iddiaya göre çocuğunun yanında dövdü. Bunu hazmedemeyen M.Ş. birkaç gün sonra Hepgürses'i tabancayla sırtından vurdu. Ferdi Hepgürses ölürken, M.Ş.'nin olay yerinden soğukkanlı bir şekilde ayrılması güvenlik kamerasına yansıdı.

        Buca'da çocukluk arkadaşı olan Ferdi Hepgürses ile M.Ş., bir süre birlikte eğlence mekanı işletmeciliği gibi çeşitli işler yaptı. Daha önce çeşitli suçlardan hakkında açılan davalarda hapis cezası alan Ferdi Hepgürses, cezaevine girdi. M.Ş. de oto galericiliği yapmaya başladı. Bir süre cezaevinde kalan Hepgürses, cezasının azalması ve cezaevindeki iyi hali nedeniyle denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

        Paraya ihtiyacı olan Hepgürses, kendisine ait otomobili M.Ş.'ye sattı. Otomobilin karşılığı olan paranın bir kısmını peşin ödeyen Ferdi Hepgürses, kalan yaklaşık 15 bin TL'yi işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle ödeyemedi. Bunun üzerine iki arkadaş arasında tartışma çıktı. Geçen ay gittikleri aynı berber dükkanında karşılaşan iki arkadaş arasında borç meselesi yüzünden yine tartışma yaşandı. Berbere yanında oğlunu da götüren M.Ş., iddiaya göre burada Hepgürses tarafından dövüldü.

        KOŞARAK GİRDİ, YÜRÜYEREK ÇIKTI

        Oğlunun yanında dayak yemeyi hazmedemeyen M.Ş., kavgadan birkaç gün sonra, geçen 22 Ekim günü Fevzi Çakmak Caddesi numara 4'te bulunan markete gelen Hepgürses'in hemen arkasından içeri girip tabancayla sırtından vurdu. Bir başka işyerine ait güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde, Hepgürses'in otomobilini park edip markete girdiği, M.Ş.'nin ise hemen arkadan gelen hafif ticari araçtan indikten sonra koşarak markete girdiği ve olayın ardından yürüyerek soğukkanlı bir şekilde marketten çıktığı görüldü. Olayda, Hepgürses hayatını kaybederken M.Ş. ortadan kayboldu. Olay yerinde ise biri Hepgürses'in olduğu sanılan iki tabanca bulundu.

        2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, M.Ş.'nin, yakınlarıyla olay yerine geldiğini ve sonrasında yine bu kişilerle kaçtığını belirledi. Olaya 5 kişinin karıştığını tespit eden polis, M.Ş. ile S.S.'yi (27) gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.Ş. ile S.S. 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan tutuklandı, diğer 3 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ