Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakal tartışmasında `öldüren yumruğa´ 5 yıl hapis

        Bursa'daki bir fabrikada, sakalını kesmesi için uyardığı personelinin attığı yumruk darbesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan 34 yaşındaki Nihat Sevinç'in hakkında ömür boyu hapis cezası istenen 23 yaşındaki Fatih Aytemur'a 8 yıl hapis cezası verildi.

        Olay, Bursa'daki bir fabrikada geçen Mayıs ayında meydana geldi. Fabrikada 10 yıldan bu yana görev yapan Kaporta Bölümü Şefi Nihat Sevinç, iddiaya göre yanında çalışan ve 1 yıl önce işe giren Fatih Aytemur'ı, sakalını kesmesi için uyardı. Sevinç, uyarısına rağmen sakalını kesmeyen Aytemur ile tartıştı. Aytemur'un attığı yumruk ile dengesini yitiren Sevinç yere düşüp komaya girdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Nihat Sevinç, 1 hafta süren yaşam savaşını kaybetti. Evli ve 1 çocuk babası Sevinç'in organları, ölümünden önce vasiyeti üzerine organ bekleyen hastalara nakledildi. Polis tarafından gözaltına alınan Aytemur, tutuklandı.

        "ÖLDÜRME AMACIM YOKTU"

        Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Fatih Aytemur, ilk duruşmadaki ifadesinde, inancı gereği sakal bıraktığını bildirerek, şöyle dedi:

        "Fabrikada, benden başka çeşitli amaçlarla sakal bırakanlar var. Kimse kimseye karışmıyor. Ölen şahıs, 3 ay önce bulunduğumuz bölüme şef olarak atandı. 'Üst taraf gibi alt tarafı da uzatıyor musun, seninle görüşeceğiz, sakallarını kes' diyerek benimle uğraşıyordu. Sakalımı kesmeyeceğimi söyledim. Olay günü, vardiyaya yeni başlamıştık. Yine sakalımı kesmemi söyleyince, 'Benimle uğraşmayı bırak, seni şikayet ederim' dedim. Sinirlendi, küfür etti. Kolumdan tutup, yan taraftaki küçük bölmeye itti. Boğuşmaya başladık. Attığım bir yumruğun etkisi ile geri gitti. Parça koyduğumuz arabaya çarptı. Ben ardından yanına gittim. Ayıltmak için 1-2 kez yüzüne vurdum. Sonra ayrılıp bir kişiye, fabrikanın ambulansını araması söyledim. Ardından tekrar gelerek ilk yardım yaptım. Soranlara ise olayı anlattım. Hiçbir yere kaçmadım. Öldürme amacım yoktu."

        Tutuklu sanık Fatih Aytemur ve avukatları ile Nihat Sevinç'in yakınlarının katıldığı karar duruşmasında tanıklar dinlendi. Fabrikanın insan kaynakları yöneticileri, olaydan önce ölen Nihat Sevinç'in personelin sakal bırakma konusunu e-maille sorduğunu ve böyle bir yönetmelik bulunmadığını atölye şefine iletildiğini söyledi.

        "SAKALIMLA UĞRAŞIYOR"

        Ölen Nihat Sevinç'in birinci amiri olduğunu belirten tanık Murat Yanbel de, olaydan önce Nihat'ın mail yazarak fabrikada sakal bırakma kriterleri olup olmadığını sorduğunu söyledi. Yanbel, "Nihat'a neden mail attığını sordum. 'Uzun sakal kaynak çapağından dolayı yanabilir. Bunun için araştırmak istiyorum' demişti. İnsan kaynaklarından böyle bir kriter olmadığı yanıtı gelince bunu Nihat'a illetim. O da ‘peki o zaman' demişti. Ertesi günde bu olay oldu" dedi. Yanbel, sanığın ‘sakalımla uğraşılıyor' gibi şikayetle kendilerini başvurmadığını ekledi.

        Cumhuriyet Savcısı, sanığın çalıştığı fabrikada inancı gereği sakal bıraktığını, kendisini bu konuda uyaran ve alay eden işyeri vardiya şefi Nihat Sevinç'i yaralama kastı ile yumrukla vurarak yere düşürdüğünü bildirdi. Sanığın yere düştükten sonra 2-3 kez yumrukladığı, Nihat Sevinç'in bayıldığını, tedavi gördüğü hastanede de 6 gün sonra öldüğünü kaydeden Savcı, sanık Fatih Aytemur'un cinayet suçundan cezalandırılmasını istedi. Duruşmada son savunmasını yapan Fatih Aytemur "Öldürme kastım yoktur, olsaydı zaten ilk tartıştığımız gün bunu yapardım, inancıma göre insan öldürmek büyük günahtır" dedi.

        Mahkeme heyeti, sanık Fatih Aytemur'a, savcının 8 yıl hapis cezası verdi. Cinayetin tahrik altında işlendiği ve sanığın iyi hali göz önüne alınarak cezası 5 yıla indirilerek tahliyesine karar verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ