Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Deniz Harp Okulu öğrenci alımı yarın başlıyor

        Türkiye'de, darbe teşebbüsünden sonra kapatılan harp okullarına, 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğrenci alımına başlamasına karar verilirken, Deniz Harp Okulları'na öğrenci alım sürecinin, yarın (9 Kasım) şartların ilana çıkmasıyla başlayacağı, ilk eğitim gününün de 6 Mart 2017 olacağı öğrenildi.

        Türk Silahlı Kuvvetledri içerisindeki FETÖ/PDY üyelerinin geçen 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra, OHAL kapsamında alınan kararla tüm harp okulları kapatıldı.

        Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonrasında, 676 sayıl KHK ile harp okullarına yeniden öğrenci alınmasına karar verildi. Bunun sonrasında da komutanlıklar, öğrenci alımları için çalışmalarına başladı.

        DENİZ HARP OKULU İÇİN SÜREÇ YARIN BAŞLIYOR

        Bu okullardan Deniz Harp Okulu için yapılan hazırlıklar komutanlık ve bakanlık görevlilerinin, çalışmalarıyla tamamlandı. Buna göre öğrenci alım süreci, yarın (9 Kasım) şartnamelerin ilana çıkmasıyla başlayacak.

        Alınan bilgiye göre, üniversitelerin mühendislik fakültelerinde eğitim gören öğrencilerden birinci, ikinci ve üçüncü sınıflara öğrenci alınacak. Başvuruların ardından büyük bir titizlikle yapılacak güvenlik soruşturmasını geçecek adaylar arasından seçimi, asker ve sivillerden oluşacak komisyonun yapacağı öğrenildi. Bu arada, Hava ve Kara harp okullarında da benzer sürecin izleneceği ve ilk eğitim gününün de 6 Mart 2017 olacağı belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ