Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özel eğitim kurumunda 'açlıkla terbiye' iddiası

        Sakarya Üniversitesi'nde memur olarak çalışan İbrahim B., Serdivan İlçesindeki, engellilere hizmet veren özel eğitim kurumunda öğretmeninin dediğini yapmayan 9 yaşındaki oğluna ceza olarak yemek verilmediğini iddia etti.

        Milli Eğitim Müdürlüğü babanın iddiasıyla ilgili inceleme başlattı.

        Sakarya Üniversitesi'nde memur olarak çalışan İbrahim B., yürüyemeyen, kaslarını kontrol edemeyen ve konuşamayan oğlu Z.B.'yi, eğitim görmesi için 1.5 ay önce, Serdivan'da bulunan özel eğitim kurumuna verdi.

        Aynı zamanda böbrek hastası da olan çocuklarının öğretmeni tarafından aç bırakıldığını iddia eden İbrahim B., öğretmenin "Yapılan uygulama, eğitimin parçası" sözleriyle şoke oldu. Çocuklarının özel eğitime muhtaç olduğunu belirten İbrahim B., "Oğlum engelli olduğu için o okula gidiyor. Sınıf öğretmeni dediğini yapmadı diye çocuğu gün boyunca açlıkla cezalandırmış. Benim oğlum aynı zamanda böbrek hastası" dedi.

        Öğretmeni ve okul yönetimine konuyu aktardığında kendileriyle ilgilenilmediğini ifade eden İbrahim B.;

        "Öğretmeni cezanın eğitimin parçası olduğunu söyledi. Yapılan uygulama insanlık dışı. Engelli bir çocuğa bırakın engeli hiçbir çocuk açlıkla terbiye edilemez. Kronik böbrek yetmezliği olduğu daha önceden bildirildiği halde sınıf öğretmenimiz tarafından çocuğumuza yemekten mahrum etme cezası uygulandı. Bunu eğitimin bir parçası olarak görüyorlar. Bu ceza ana öğünlerle uygulanamaz. Çocuğumuzu yemek vermeden terbiye etmeye çalıştı. Ben de engelliyim. Engellilere diğerlerinin baktığı gibi bakamam. BİMER'e, 147 Hattı'na ve okul idaresine şikayetlerimizi yaptık" diye konuştu.

        Anne Gönül B. ise "Ben oradaydım çocuğuma yemek vermediler, çocuğuma ceza verdiler. Anlatmaya dilim varmıyor. Çocuk o gün aç kaldı. Ellerini ve dudaklarını ısırdı. Hocası 'Böyle bir ceza var' dedi, ben de 'Cezayı kabul etmiyorum' dedim. Eşim geldi, bizi yemeğe götürdü. Ağladı oğlum, ellerini ayaklarını ısırdı aç kaldığı için" diye konuştu.

        Okul yönetimi ise yaşanan bu olay sonrasında çocuğun sınıfını değiştirirken, öğretmen hakkında da idari soruşturma başlattı.

        Okul yetkilileri iddiayla ilgili olarak açıklama yapmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü iddiaların yerel basında yer alması üzerine inceleme başlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ