Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de 'KCK Valisi' tutuklandı

        Hakkari'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda aralarında sözde KCK Valisi K.K.'nın da olduğu 29 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan sözde vali K.K. ile birlikte 10 kişi tutuklandı.

        Hakkari'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda sözde vali yakalandı. Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; Kent Meclisi yapılanmasında faaliyet yürüttüğü tespit edilen şahıslara yönelik 12 Ekim 2016 - 4 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 15 şahıs gözaltına alınmıştır. İçlerinde sözde KCK Valisi K.K. isimli şahsında bulunduğu 9 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs Adli Kontrol Uygulama Tedbiri kararı ile serbest bırakılmış, 2 şahıs ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır.

        TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FİNANS AYAĞINA DARBE

        PKK/KCK terör örgütüne finansal destek sağlanması faaliyeti yürüttüğü tespit edilen şahıslarla ilgili olarak 12 Ekim 2016 - 1 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda toplam 14 şahıs gözaltına alınmıştır. Bir şahıs tutuklanmış, 9 şahıs Adli Kontrol Uygulama Tedbiri Kararı ile serbest bırakılmış, 4 şahıs ise serbest bırakılmıştır.

        Operasyonlar kapsamında yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde; örgütsel doküman, PKK/KCK terör örgütü ile alakalı çok sayıda dergi, gazete ve kitap, 1 adet kroki, çok sayıda dijital materyal, 835 bin 100 TL para, 2 bin 791 ABD Doları ele geçirilmiştir."

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ