Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kaybolduktan 3 ay sonra ormanda kemikleri bulundu

        İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'ndeki ormanlık alanda molozların döküldüğü dere yatağında kemikleri bulunan kişinin, ailesi tarafından geçen 9 Temmuz'da kayıp başvurusunda bulunulan 38 yaşındaki Salim Dönmez olduğu ortaya çıktı. Dönmez'in cinayete kurban gittiği ve polisle jandarmanın olayla ilgili gözaltına aldığı 3 kişiden 1'inin tutuklandığı belirtildi.

        Güzelbahçe İlçesi Çamlı Mahallesi Dadaşkent Sitesi'nde oturan bir kişi geçen 26 Ekim'de jandarmayı arayıp, köpeğinin insana ait kafatası bulduğunu söyledi. Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bölgede arama çalışması başlattı. Çalışmalarda, siteye 200 metre uzaklıkta molozların döküldüğü dere yatağında insana ait kafatası yerinde olmayan iskelet bulundu. İş makinesiyle yapılan kazıda da cesede ait olabileceği düşünülen bir pantolona ulaşıldı.

        DNA TESTİYLE KİMLİĞİ BELİRLENDİ

        Pantolonun arka cebindeki cüzdanda, Salim Dönmez'e ait kimlik ve kredi kartlarıyla bir miktar para bulundu. Ancak kemikleri bulunan kişi, kimliğinin kesin olarak belirlenmesi ve ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu arada, jandarma ekipleri, kimlik üzerinden polisle irtibat kurdu. Bir spor mağazasına teknik servis hizmeti veren firmanın sahibi Salim Dönmez'in ailesinin geçen 9 Temmuz'da polise giderek kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine Dönmez'in ailesinden DNA testi için örnek alındı ve yapılan incelemede, kemiklerin Dönmez'e ait olduğu netlik kazandı.

        EN SON GÖRÜLDÜĞÜ KİŞİLER GÖZALTINA ALINDI

        Jandarma ve polis ekipleri, Dönmez'in yakın çevresini mercek altına aldı. İncelemelerde Dönmez'in en son arkadaşları Savaş Can, Tarık Demir ve Kıymet Katrancıoğlu ile görüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine 3 kişi gözaltına alındı. Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından, Dönmez'in en son görüştüğü Savaş Can'ın kullandığı ortaya çıktı.

        ÇELİŞKİLİ İFADE VERDİLER

        İfadesine başvurulan Savaş Can ile Tarık Demir ve Kıymet Katrancıoğlu'nun çelişkili anlatımlarda bulunduğu, olay günü de nerede olduklarını açıklayamadıkları, ayrıca 'kasten adam öldürme" suçlamasını da kabul etmedikleri bildirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Demir ile Kantarcıoğlu, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Savaş Can ise, tutuklandı.

        AİLESİ UZUN SÜREDİR ARIYORDU

        Dönmez'in kaybolması ardından ailesi daha önce de yardım istemişti. O dönem Salim Dönmez'in kardeşi Çilem Orhan, "İki telefonu vardı. 10 Temmuz'da telefonlarından birini Gaziemir'deki fuar alanında çalışan işçiler yol kenarında bulmuş. 11 Temmuz günü bize ulaştırdılar. Ancak, diğer telefonu hala kayıp. 80 yaşındaki annemle birlikte yaşıyorlar. Asla haber vermeden bir yere gitmedi, gitmez de. Ağabeyimin bulunmasını istiyorum" diyerek yardım çağrısında bulunmuştu.

        OLAYI DETAYLI RAPOR AYDINLATACAK

        Adli Tıp Kurumu'nda kemik parçalarına yapılan otopside, ilk bulgulara göre ateşli silah ya da bıçak izine rastlanmadığı, yumuşak doku yaralanması sonucu bir ölümün gerçekleşmesi ihtimaline yönelik alınan örneklerin, bazı testlerden geçirileceği belirtildi. Dönmez'in nasıl öldüğünün detaylı otopsiyle tespit edileceği saptanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ