Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizli'de çelik kasayı elektrikli süpürgeyle boşalttılar

        Denizli'de Kuşpınar Mahallesi'ndeki içinde türbede bulunan Hacı Hasan Feyzi Efendi Cami'sine giren hırsızlar, çelik kasa içine cemaat tarafından atılan yardım paralarını üzerindeki delikten elektrikli süpürgenin borusu sokarak çaldı.

        Kuşpınar Mahallesi'ndeki Tarihi Hacı Hasan Feyzi Efendi Camisi'nde, çelik kasada toplanan yardım parası hırsızlar tarafından akıl almaz bir yöntemle çalındı.

        Gece kimsenin olmadığı sırada camı kırarak içeriye giren hırsızlar, içinde türbede bulunan caminin içinde yardım paralarının toplanması için konulan kasanın içindeki parayı elektrikli süpürgesiyle çekerek çaldı.

        Camiye geldiklerinde camın kırık olduğunu fark eden cemaat ve imam durumu polise bildirdi.

        Yapılan incelemede kasanın içindeki paraların elektrikli süpürgeyle çekilerek çalındığı belirlendi.

        Polisler, üç kişi oldukları sanılan hırsızların kimliklerinin tespit edip, yakalanmaları için çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

        Hacı Hasanfeyzi Efendi Camisi Yaşatma Derneği Yöneticisi Nevzat Çınar, hırsızların Allah'ın evinden bile hırsızlık yapmaktan çekinmediklerini belirterek;

        "Camı kırıp içeriye girmişler.Çelik kasanın üzerine cemaatin yardım parasını atması için delik açmıştık. Camiye namaz için ve türbeye ziyarete gelenler, bu delikten yardım parasını atıyordu. Kasayı açamayınca deliği fark etmişler ki yine caminin elektrikli süpürgesinin borusunu delikten sokup, paraları çekip, çalmışlar. Çalınan paranın miktarını bilmiyoruz ama oldukça fazlaydı." dedi.

        Aynı camiden daha öncede ısıtmada kullanılan kombi ve kamera kayıtlarının yer aldığı bilgisayar çalınmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ