Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savaştan kaçtı, mendil satarken kayboldu
        1

        Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle İstanbul'a gelen ve evini geçindirmek için mendil satan 13 yaşındaki Kemal Ramadan'dan bir haftadır haber alınamıyor.

        2

        Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ayvansaray Mahallesi'nde yaşayan Ramadan ailesini ziyaret etti.

        3

        Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Demir, aileye sahip çıkacaklarını söyledi.

        4

        Demir, çocuğun babası Muhammed Ramadan'in Suriye'deki iç savaşta 2013 yılında hayatını kaybettiğini, ailenin 1 yıl önce İstanbul'a geldiğini anlattı.

        5

        Fatih'te bir evde Kemal'in, ablası Esra, ablasının çocukları, ağabeyi Süleyman, annesi İman Ramadan ile yaşadığını belirterek, kanser olan annenin daha sonra Antakya'da hastanede tedavi görmek için evden ayrıldığını dile getirdi. Mustafa Demir, şunları kaydetti:

        6

        "13 yaşındaki Kemal, Balat'ta mendil ve su satarak aileyi geçindirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz pazar akşamından bu yana da kendisinden haber alınamıyor. Polislerle yaptığımız temaslarda, çocuğun herhangi bir kaydına da rastlamadı. Emniyet bu konuda çalışıyor. Durum iç açıcı değil. Çocukların babaları ve amcaları Şam'da bombardımanda şehit olmuş."

        7

        "Kaybolan Kemal, youtube'da bombalama esnasındaki görüntüleri, arkadaşlarıyla da paylaşmış. Şehadete şahitlik etmiş Kemal'in 2 yaş büyük ağabeyi Süleyman travma yaşamış. Şu an kendine gelememiş. Büyük bir dram. Kemal'i arıyoruz. Onun bulunması için seferber oluyoruz."

        8

        Fatih'te 30 bin kayıtlı sığınmacı olduğuna dikkati çeken Demir, kayıt dışı olanlarla birlikte bunun 50-60 bine çıktığının görüldüğünü ifade etti.

        9

        Hükümetin Suriyeli sığınmacıları uygun şartlarda Türkiye'de misafir ettiğini söyleyen Demir, "İnancımız ve kültürümüz gereği, imkanlarımızı paylaşmalıyız. Bu konuda sivil toplum kuruluşları ve hassasiyet içindeki kişileri yardım etmeye çağırıyoruz. Şüphesiz belediyemizin tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz." diye konuştu.

        10

        Kemal'in ablası Esra Ramadan (20), yeni doğmuş bebeği Abdurrahman ile diğer çocukları Ammar (2), Muhammed (3) ve kardeşi Süleyman'la yaşadığını söyledi.

        11

        Babasını Suriye'deki iç savaşta kaybettiklerini ifade eden Ramadan, annesi ve eşinin de hasta olduğu için evi Kemal'in geçindirdiğini dile getirdi. Ramadan, 6 kardeş olduklarını, iki kardeşinin Antakya'da annesiyle birlikte olduğunu, bir kardeşinin de Suriye'de kaldığını kaydetti.

        12

        Esra Ramadan, annesinin iç savaşta yaralandığını ifade ederek, "Haseki Hastanesi'nde de kanser tedavisi görüyordu. Yürüyecek durumu yoktu. Şu anda da Antakya'da tedavi görüyor. Tedaviden sonra Suriye'deki kız kardeşimizin yanına da geçmeyi düşünüyor. Eşim de hasta, Antakya'da annemle beraber tedavi görüyor. Kardeşim, evin süt, bez, yiyecek ihtiyaçlarının temini için dışarı çıkıp, su ve mendil satıyordu. Geçtiğimiz pazar gününden itibaren görmedim. Telefonu da yok. Kardeşim Kemal'in bulunmasını istiyorum." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ