Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Binali Yıldırım: MHP ile anayasa değişikliğini yapacağız

        Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için, "MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz" dedi.

        Başbakan Yıldırım Trabzon Meydanı'nda halka hitap etti. Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Ülkenin ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş vaziyette. Nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Bölücülere, darbecilere arka çıkmak ana muhalefet partisinin işi midir? Herkes durumunu gözden geçirmek zorunda. Ana muhalefet partisi demek, iktidar alternatifi demektir. Siz iktidara talipseniz, tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet prensibine bağlı kalmalısınız. Ana muhalefeti sağduyulu olmaya çağırıyorum. Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma, bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılar, terör goygoycularına yaranma zamanı değildir. Sayın Kılıçdaroğlu yol yakınken dön bu yanlıştan, bu sokak çıkmaz sokaktır. "

        Bahçeli yine sağduyusu ile her türlü siyasi hesaplardan öte bu önemli meselenin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz. Önce Meclis'e götüreceğiz. Sonra sahibine götüreceğiz.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ