Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özel güvenlikçilere 2. dalga operasyonu: 25 gözaltı

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün özel güvenlik yapılanmasına yönelik düzenlenen 2. dalga operasyonunda, 25 kişi gözaltına alındı. 10 gün önce düzenlenen operasyonda ise 20 özel güvenlik elemanı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin ByLock kullandıkları belirtildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı özel güvenlik görevlilerine yönelik İzmir, Manisa, Şanlıurfa ve Mardin'de önceden belirlenen adreslere 2. dalga operasyonu başlattı.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 33 şüpheliden 25'i gözaltına alındı, adreslerinde bulunamayan zanlıların yakalanmaları için çalışma başlatıldı. Evlerdeki aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ele geçirildi. Zanlıların, FETÖ'nün haberleşme sistemi "ByLock"u kullandıkları, toplantılarına katıldıkları ve terör örgütüne finansal destek sağladıkları belirtildi.

        İLK OPERASYONDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

        İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 gün önce ise Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'özel güvenlik' yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonda ise 20 kişiyi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan özel güvenlik elemanlarının 'ByLock' kullandığı belirlenmişti.

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ