Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Mehmet Bekaroğlu: HDP'ye sesleniyorum; TBMM'yi boykot etmeniz yanlış

        CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP'ye, "6 milyon seçmen sizi demokrasi mücadelesi, Kürtlerin haklarını Ankara'da, TBMM zemininde aramanız için seçti. TBMM'yi boykot etmeniz yanlıştır, bunun sizi seçenlere bir faydası yoktur." diye seslendi.

        Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok önemli sorunlarla boğuştuğunu, ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu savundu.

        OHAL'in yavaş yavaş bir olağanüstü hal devletine dönüştüğünü iddia eden Bekaroğlu, ağzını açan herkesin susturulduğunu, susmayanların teröre iliştirilerek linç edildiğini ileri sürdü.

        Bekaroğlu, terör örgütü PKK'ya derhal silahı bırakması, en azından silahlı güçlerini Türkiye topraklarından çıkarması, Türkiye'de silahlı mücadeleye son verdiğini ilan etmesi çağrısında bulundu. Bekaroğlu, terör örgütünün bunu yapmaması halinde terör girdabında başta Kürtler olmak üzere herkesin boğulacağını, terörün devam ettiği, silahların can aldığı bir ülkede demokrasi mücadelesinin mümkün olmadığını söyledi.

        Terör örgütünün silah kullanmaya devam etmesi durumunda, Kürt halkının değil, baskı rejiminin kazanacağını dile getiren Bekaroğlu, bundan demokrasinin değil karanlığın çıkacağını belirtti.

        HDP'ye seslenen Bekaroğlu, "6 milyon seçmen sizi demokrasi mücadelesi için, Kürtlerin haklarını Ankara'da, TBMM zemininde aramanız için seçti. Sizi halkın verdiği bu görevden uzaklaştırmak istiyorlar. TBMM'yi boykot etmeniz yanlıştır, bunun sizi seçenlere bir faydası yoktur. Bu boykot, sadece ve sadece ülkeyi otoriter bir tek kişi rejimine sürüklemek isteyenlere yarar. Gidin sizi seçen halka sorun, öyle inanıyorum ki herkes size Ankara'yı, TBMM'yi gösterecektir, 'orada demokrasi mücadelesi verin' diyecektir." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ