Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhuriyet Bayramı törenlerini kana bulayacaklardı

        Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve İstihbarat şubelerine bağlı ekipler tarafından geçtiğimiz 28 Ekim tarihinde düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları belirtilen S.K. ve Ö.B. Eskişehir'de, O.T. ise Ankara'da yakalanmıştı. Eskişehir'de bomba yapımında kullanılan malzemeleri ile birlikte yakalanan DEAŞ mensuplarının hedeflerinin Ankara'da üst düzey protokol erkanının da katılımıyla düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri ve 6 büyükşehirde eylem yapmak olduğu belirlendi.

        3 şüphelinin, Eskişehir ve Ankara'daki evleri ile Bilecik'te kullanılmayan bir köy evinde yapılan aramalarda 43 kilo amonyum nitrat, 16 dinamit lokumu, 47 kapsül, çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 9 metre uzunluğunda saniyeli fünye ve çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 42 metre infilaklı fünye, 12 kilogramlık tüpgaz ile bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

        Yetkililer ele geçirilen malzemelerle 7 canlı bomba eyleminin engellendiğini belirtmişlerdi. Eskişehir'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgulamaları tamamlanan 3 DEAŞ üyesi adliyeye sevk edildi.

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ