Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yıldırım ve Devlet Bahçeli bir kez daha bir araya gelecek

        Başbakan Binali Yıldırım'ın Trabzon'da "İnşallah MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz" sözlerinin ardından gözler Yıldırım ile Bahçeli arasında gerçekleşecek ikinci buluşmaya çevrildi.

        Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli bir kez daha bir araya gelerek AK Parti'nin teklifini görüşecekler ve Meclis takvimini belirleyecekler.

        Başbakan Yıldırım, Bahçeli ile görüşmesine iki teklifle gitmişti, dar kapsamlı değişiklik ve mevcut anayasada değişiklik öngören geniş kapsamlı paket... MGK, YÖK gibi kurumların da kaldırıldığı 50-60 maddelik düzenleme öngören seçeneğinrafa kaldırıldığı, dar kapsamlı değişiklik üzerinde iki liderin uzlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor. Yani AK Parti'nin teklifi sistemi değiştirmeye yönelik bir teklif olacak. Buna göre başkan 5 yıllığına seçilecek ve bakanlar parlamentodan olmayacak.

        Bahçeli'nin "Ayrı gelsin ve Öcalan'ı da kapsasın" dediği idam cezası ise AK Parti'nin teklifinde yer almayacak.

        Teklifin Meclis'te 330'u bulması durumunda referanduma gidilecek. Referandum tarihi olarak Mayıs, Haziran ayları öngörülürken Erdoğan'ın görev süresinin dolacağı 2019 yılına kadar görevine devam etmesi bu süreçte gerekli düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

        HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ