Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesinde idam mesajı
        1

        Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya Valiliği önünde tören düzenlendi.

        2

        PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün naaşı, helallik alınmak üzere Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

        3

        Şehidin baba evinin önündeki törenin ardından Kaymakam Fatih Safitürk'ün cenazesi Sakarya Valiliği'nin önüne getirildi.

        4

        Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, belediye başkanları şehit kaymakamın ailesine taziyede bulundu.

        5

        "BABAMI GÖREMİYORUM ANNE"

        Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk'e "Babamı göremiyorum anne" dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise "Baban tabutta oğlum" cevabını verdi.

        6

        Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı.

        7

        Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk'ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, "Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım" diye ağladı.

        8

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesine katılmak üzere Sakarya'ya gitti

        9

        Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için, "Kısa bir süre önce Külliye'de kendisiyle tanıştığımız bir kardeşimizdi" dedi.

        10

        Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şuheda fışkırdı. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi.

        11

        Bu adiler, bu alçaklar zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız."

        12

        İdam cezası ile ilgili mesajlar da veren Erdoğan şunları kaydetti: "Konu zaten hükümetin de gündemindedir. Parlamento da bu kararı verdikten sonra 'Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım' dedim ve bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu, devlete karşı işlenmiş bir suç değildir.

        13

        Devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir, o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olanda tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş. Bizi o ilgilendiriyor."

        14

        Şehit Kaymakam'ın babası da törende bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından cenaze namazı yine şehidin babası tarafından kıldırıldı.

        15

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUR'AN-I KERİM OKUDU

        16

        Kalaycı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından kabristana götürülen şehidin cenazesi için burada da dualar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okudu.

        17

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da eşlik etti.

        18

        Şehit Kaymakamın cenazesi dua ve tekbirlerle defnedildi. Erdoğan, şehit kaymakamın defnedilmesinin ardından mezarlıktan ayrıldı.

        19
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ