Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydın'da Gürcü bakıcının dehşet itirafları

        Aydın'ın eski belediye başkanlarından avukat Orhan Esin’in 84 yaşındaki eşi Bigül Esin’in vahşice öldürülmesinin ardından, şüpheli olarak gözaltına alınan Gürcistan uyruklu bakıcı Lia Kokorashvılı tutuklandı.

        Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin evde yaptığı incelemede 1963-1973 arasında belediye başkanlığı yapan Avukat Orhan Esin’in eşi olan Bigül Esin’in başına sert bir cisimle vurulduktan sonra yastıkla boğularak öldürüldüğü, evden ziynet eşyalarıyla kredi kartı ve cep telefonunun alındığını tespit edildi.

        Katil zanlısının Gürcistan’a kaçma ihtimali üzerine polis havalimanı ve otogarda önlem aldı. Ayrıca, Esin’in kartından 5 bin TL çekildiğini saptadı. Bu arada otogardaki bir firmadan Lia Kokorashvılı adına bilet alındığı belirlenince Gürcistan’a doğru yola çıkan otobüs Kırıkkale’de durduruldu. Gözaltına alınan bakıcının çamaşırının içinde, Bigül Esin’e ait ziynet eşyaları ele geçirildi.

        DETAYLARIYLA ANLATTI

        53 yaşındaki Lia Kokorashvılı’nın ifadesinde yaşlı kadını nasıl öldürdüğünü tüm ayrıntılarıyla anlattığı ortaya çıktı. “Kapı stoperi ile kafasına iki kez vurdum” diyen Gürcü bakıcı şöyle devam etti:

        “Saat 04.00 sıralarında bağırarak beni uyandırdı. Yağmur yağdığını söyleyip, mutfak penceresini açık bıraktığım için hakaret etmeye başladı. Mutfağa gittim, bez alarak temizliğe başladım. Eğildiğimde bir anda saçlarımdan tutarak sağ sola savurmaya başladı... Hakarete devam etti. Gözüme çarpan kapı stoperiyle yataktayken 2 kez başına vurdum. Kendini savunmak için yastığı alıp yüzünü korumak istedi. Sonra ben de diğer yastığı yüzüne doğru koydum. Bir daha vurmadım öylece bıraktım...”

        Daha sonra çekmecedeki altınları, banka kartı ve cep telefonunu alıp evden çıktığını söyleyen bakıcı Kokorashvılı, pişman olduğunu söyledi.

        Neşet DİŞKAYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ