Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edremit'te Pazaryeri karıştı... Polis biber gazı ile müdahale etti

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde pazar yerinin değiştirilmesine tepki gösteren pazarcılar ile polis arasında arbede çıktı. Çıkan olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Sabah saatlerinde belediyenin kendilerine tahsis ettiği alan yerine eski yerlerinde tezgah açmak isteyen ve aralarında kadınların da olduğu pazarcılar, zabıta engeli ile karşılaştı.

        Esnaf, aynı yerde tezgah açmakta direnince polis ekipleri ile pazarcılar arasında arbede çıktı.Polis, dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale etti. Müdahalenin ardından 2 pazarcı gözaltına alırken gazdan etkilenen 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.

        Yetkililerden yardım isteyen esnaf ise, "Büyüklerimizin bize kulak vermesini istiyoruz. Yapılan uygulama bireysel çıkara dayanıyor. Esnafın ekmeğiyle oynanması çok yanlış. Hafta da zaten bir günümüz var. Diğer iki pazarı yaz sezonu bittiği için kapattılar. Şimdi de alanımızı daraltmak istiyorlar. Yıllardır burada tezgah açıyoruz. 2017 de kapalı pazaryerine taşınacağı söyleniyor. O zamana kadar burada tezgah açalım. Daha öncede tuhafiyecileri benzer minibüs hattı bahanesi ile kaldırdılar. Şimdi orası otopark olarak kullanılıyor. Minibüsçüler kendilerinin bu işe karıştırılmasını istemiyorlar." dedi.

        Öte yandan gözaltına alınan 2 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.
        Öte yandan gözaltına alınan 2 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ