Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bu milletin gücü bütün oyunları bozacak güçte

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu ayın 20'sinden sonra mart ayının sonuna kadar Doğu illerinde olacağını belirterek, "Bilsinler ki nisan onlar için iyi bir ay olmayacak, kış onlar için iyi geçmeyecek, Bütün güvenlik kuvvetlerimizle beraber onlara bir daha göremeyecekleri kadar büyük bir zayiat verdireceğiz. Bu ülkede PKK’nın adı, bir daha anılmayacak ve kim onlara yardım ve yataklık yapıyorsa, tekrar söylüyoruz, kimse bizden merhamet beklemesin." dedi.

        Güngören’deki Of Cumapazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışına katılan Soylu, uzun yıllardır Türkiye üzerinde oyun oynandığını ve son oyunun da 15 Temmuz’da sergilendiğini söyledi.

        Soylu, Türk milletinin asla boyun eğmediğini dile getirerek, etrafı yangınla çevrilip istikametinden vazgeçirilmeye çalışılmasına rağmen Türkiye'nin umutla geleceğe yürümeye devam ettiğini anlattı.

        Güçlü bir Türkiye olduğu için üzerine geldiklerini aktaran Soylu, "Hedeflerinden vazgeçmeyen, büyüyen, güçlenen, dünyadaki mazlum ve mağdurlara medeniyetinin yardım, şefkat elini uzatan bir Türkiye var. Gayrisafi milli hasılalarına göre dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz. Daha düne kadar eti budu olmayan, IMF’ye mahkum olan Türkiye, bugün güçlü ve ayaklarının üzerinde duruyor ama yetinmiyorlar HDP sıralarına büyükelçilerini oturtuyorlar. 'Sizle işimiz bitmedi' demek istiyorlar. Ey gafiller. Sizin bizle işiniz bitmediyse bizim sizinle işimiz hiç bitmedi." diye konuştu.

        Soylu, bu kesimlerin, 15 Temmuz’da Türkiye’ye zarar verip, terörle mücadele edemez hale getirdiklerini zannettiklerini ancak ortaya konan iradeyle hedeflerden kopmadan, hizmete devam ettiklerini kaydetti.

        "DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 DEVLETİNDEN BİRİ OLACAĞIZ"

        "Ne yaparlarsa yapsınlar, ne ortaya koyarsa koysunlar, bilsinler ki ay yıldızlı bayrağımız 780 bin kilometrekarede dalgalanacak." diyen Soylu, "Dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacağız ve dünyanın her tarafına medeniyetimizin büyük anlayışını nakşedeceğiz. Bizi terörle imtihan ediyorlar, sınıyorlar. PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ, DHKP/C gibi terör örgütleriyle ülkemizin yarınlarına esenlikle bakmasını engellemeye çalışıyorlar. Bizi oyalayıp, istikrarımızı, ekonomimizin büyümesini, bu ülkenin yarınlara güçlü şekilde ulaşmasını engellemeye çalışacaklar. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Bu araziyi bir şekilde ucuzlatmaya çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Soylu, dünyanın en önemli enerji geçiş güzergahını yeniden bu coğrafyada oluşturmaya çalıştıklarını anlatarak, "Bu coğrafyada, Ortadoğu, Balkanlar ve Asya’da oyun oynamak isteyenlere karşı duruyoruz. Bu kesimler, bu coğrafyada istedikleri oyunu kuracaklarını zannediyor. Şunu bilsinler ki belki bugün oyun kurmaya takatimiz yetmiyor. Ancak bütün dünyaya sözümüz odur ki bu coğrafyada Türkiye varken kimseye oyun kurdurtmayız." ifadelerini kullandı.

        "MEDENİYET ANLAYIŞIMIZI, TÜM DÜNYAYA ANLATMALIYIZ"

        Türkiye’nin büyük bir sabır, kararlılık ve metanet sınavından geçtiğine işaret eden Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Ancak öyle büyük anlayışlar görüyoruz ki öyle tarih yazılıyor ki Ömer Halisdemir’in babası bir taraftan, Muhammet Fatih’in babası bir taraftan… Cenaze namazında ve daha sonra tüm Türkiye ve dünyaya söylenebilecek en anlamlı ve güzel sözleri söyledi. Acaba o koltuklarda oturan büyükelçiler onun sözünü duyuyor muydu? Acaba neye alet olduklarını bilmeyen o büyükelçiler, o sözleri duyuyorlar mıydı? Sadece talimatla oturan, güya dünyada terörle mücadele ederken, terörün destekçilerine destek vermeyi hangi akılla yerine getiriyorlardı? Çok işimiz var. Güçlü bir ülke olmalıyız. Bu medeniyet anlayışımızı, yakın coğrafyamız başta olmak üzere tüm dünyaya anlatmalıyız."

        Bakan Soylu, önemli bir coğrafyada bulunan Türkiye’nin yükü ağır olmasına rağmen gücünün yerinde olduğunu söyledi.

        Türkiye’nin son yıllardaki atılımıyla özgüven kazandığını dile getiren Soylu, Türkiye’yi zayıflatmaya çalışanlara gerekli cevabı, ülkeyi büyüterek vereceklerini anlattı.

        "EVLATLARIMIZINKANINI YERDEBIRAKMAYACAĞIZ"

        Soylu, milletin kendileriyle beraber olduğunu aktararak, "2023 geliyor. Kuruluşumuzun 100. yılı. Bizi geri düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Avuçlarını yalayacaklar. Hiç endişe etmeyin. FETÖ’nün hakkından geldik, gelmeye devam edeceğiz. Kafalarını kaldırabilecek takatleri kalmayacak bu ülkede. Terör örgütü PKK, KCK ve tüm uzantıları… İşte kış geldi. Eskiden ne olurdu? Erzaklarını alırlardı. Şimdi dahi Derik’in etrafındaki mağaralarda bu gece de erzaklarını kaçırmak için çabalıyorlar ancak tepelerine biniyoruz, tepelerine. Evlatlarımız şu anda bile operasyon yapıyor, tepelerine biniyor. Bu evlatlarımızın kanını yerde bırakmayacağız." diye konuştu.

        Kimsenin kendilerinden teröre karşı merhamet ve müsamaha göstermesini beklememesi gerektiğini vurgulayan Soylu, "Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da talimat verdi. Bu ayın 20’sinden sonra martın sonuna kadar oralardayım. Hadi bakalım. Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak, Siirt… Martın sonuna kadar oralardayız. Bilsinler ki nisan onlar için iyi bir ay olmayacak, kış onlar için iyi geçmeyecek. Bütün güvenlik kuvvetlerimizle beraber, onlara bir daha göremeyecekleri kadar büyük bir zayiat verdireceğiz. Bu ülkede PKK’nın adı bir daha anılmayacak ve kim onlara yardım ve yataklık yapıyorsa, tekrar söylüyoruz, kimse bizden merhamet beklemesin." ifadelerini kullandı.

        "HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİNDE OLANLAR, BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE"

        Bazı kamu görevlilerinin PKK'ya destek verdiği iddialarına değinen Soylu, şöyle devam etti:

        "Bakın, evladımızın şehit olmasında bugüne kadar, 'Aman şu sendikaya mensuptur, aman şuna mensuptur' diye bizi birtakım meşru organlar üzerinden oyalayanlara söylüyorum. Bundan sonra mazeret yok. Kamu görevlisiyse de bir şekilde PKK’ya dayanıyorsa, yardım, yataklık ediyorsa, bu milletin hiçbir kuruşunu onlara nasip ettirmeyiz. Bütün vali, kaymakam, emniyet müdürleri ve jandarma kuvvetlerimiz, bu işin üzerine gidiyor. Bağırıyorlar, çağırıyorlar. 370 dernek kapattık. Neden? Oralarda konaklayacaklar, pinekleyecekler, terör örgütüne destek sağlayacaklar, biz de onları meşru bir organ olarak göreceğiz. Vurduk kilidi, gitti. Hadi bakalım açın da görelim.

        Hukuk ve demokrasi içinde olanlar, başımızın üstünde. Ne olacak? Belediyelerde gelecekler, araçlarıyla hendek kazacaklar. Avrupa diyecek ki 'Niçin bu belediye başkanlarını görevden aldın?' PKK gibi bir terör örgütüyle bir gün karşı karşıya kalsa, onu yedi kat yerin dibine gömer, Avrupa. Ama Türkiye olunca iş değişiyor. İki yüzlülük... Bu anlayışı biz kaldıramıyoruz. 15 Temmuz’da davranışlarını gördük. Bugün de görüyoruz. Avrupa, tümüyle ayağa kalksan da bu terör örgütüne sonuna kadar sahip çıksan da bunu yerin yedi kat dibine, bizler gömeceğiz."

        Soylu, bu gücü milletten aldıklarını belirterek, sadece Allah’ın huzurunda eğildiklerini ve bunun dışında hiçbir yere eğilmeyeceklerini anlattı.

        Doğru yolda ilerlediklerini dile getiren Soylu, yanlış yolda gitmeleri durumunda milletin kendilerini düzelteceğine inandıklarını ifade etti.

        Bakan Soylu, milleti darbelerle terbiye etmeye çalışanların, milletin verdiği güçten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tahammül edemediğini kaydetti.

        Güçlü Türkiye’nin tüm mazlum coğrafyalarda yaşanan sorunlara en büyük ilaç olduğunu vurgulayan Soylu, Türk milletinin eskiden beri kendisine sığınanlara kucak açtığının ve şimdi de aynısını yaptıklarının altını çizdi.

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yardıma muhtaçlara el uzatmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Dünyanın hangi ülkenin temsilcisine Suriye meselesini anlatıyorsak, başlarını önlerine eğiyorlar. Onlar her şeyi dolar, avro görüyorlar ama biz her şeyi insanlık, medeniyet, ahlak ve tarih olarak görüyoruz. Onun için doğru yolda gidiyoruz. Onun için Allah sıkıştığımızda bize, bu millet, ülkeye, coğrafyaya yardım ediyor. Biz de sizlerden aldığımız güçle, sonuna kadar mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ