Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 14.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 14 Kasım Pazartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ERDOĞAN'LI BILLBOARD REKLAMI YAPAN MÜTEAHHİT TUTUKLANDI

        Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan müteahhit Halil G., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kentin en büyük inşaat firması sahibi olduğu belirtilen müteahhitin 15 Temmuz darbesinin ardından vatandaşların yoğun olduğu en işlek caddelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin bulunduğu billboarda 'Dünya 5'ten büyüktür. Dik dur eğilme. İnanlar seninle' sloganlarını yazarak inşaat reklamı yaptığı belirtildi.

        Kentteki en büyük inşaat şirketleri arasında gösterilen firmanın sahibi müteahhit Halil G., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanan işadamının 2015 yılına kadar hem emlakçılık, hem de Zaman Gazetesi'nde dağıtıcılık yaptığı saptandı.

        Soruşturmayı derinleştiren polis, Halil G.'nin 2015 yılının ardından kısa bir süre içersinde kurduğu inşaat firmasının hızlı bir şekilde yükseldiği kentin en önde gelen firmaları arasında yer aldığı bilgisine ulaştı.

        Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğunu ve örgüte finansal kaynak sağladığı bilgisine ulaşan polis, araştırmalar sonucu Halil G.'nin Zaman Gazetesi'ne kayyum atandığında yapılan sokak eylemlerine katıldığı ve elinde Zaman Gazetesi bulunduğu polis kamerası kayıtlarında elde edildi.

        DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA ERDOĞANLI AFİŞLER ASTIRDI

        FETÖ/PDY için toplanan himmet paraları ile inşaat şirketi kurduğu ileri sürülen Halil G.'nin, gözaltına alındıktan sonra kendisine yöneltilen suçlamaları ise kabul etmediği öğrenildi. Kısa sürede büyüyen inşaat şirketini emlakçılık yaparken sattığı daire paraları ile kurduğunu ileri süren Halil G.'nin, Zaman Gazetesi için yapılan eylemlere katıldığı yönündeki fotoğraflar için ise 'Tesadüfen oradan geçerken eylemlere katıldım' dediği belirtildi.

        Halil G.'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise Şanlıurfa'nın en işlek caddelerine 8 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda billboardlara afişler astırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na yaptığı konuşmasından esinlenerek 'Dünya 5'ten büyüktür. Dik dur eğilme. İnanlar seninle' sloganlarını yazdırıp altına inşaat şirketinin adını yazdırmıştı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan Halil G., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanan müteahhidin şirketi ise incelemeye alındı. (DHA)

        SAMSUN'DA TUTUKLU SAYISI 619'A ÇIKTI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Samsun'da bugüne kadar bin 749 kamu personeli gözaltına alındı, bunlardan 619'u tutuklandı.

        Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan, tutuklanan, yakalama kararı olan, memuriyetten çıkarılan kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel hakkında bilgi verdi. 14 Kasım saat 17.00 itibariyle bin 749 kamu personeli gözaltına alınırken, 619'u tutuklandı.

        Görevden uzaklaştırılan personel sayısı:

        Samsun Valiliği 18, İl Defterdarlığı 2, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 5, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2, İl Müftülüğü 44, Cumhuriyet Başsavcılığı 51, Adliye Personeli 16, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü 5, OMÜ 68, İl Emniyet Müdürlüğü 152, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 149, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü 1, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2, Jandarma Genel Komutanlığı 19, Vergi Dairesi Başkanlığı 3, Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürlüğü 1, YURTKUR 2, Samsun Çarşamba Havalimanı Müdürlüğü 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2, İl Sağlık Müdürlüğü 4, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü 1, TEİAŞ 10. Bölge Müdürlüğü 5, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 12, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 38, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Mrk. Komutanlığı 9, Sahil Güvenlik Komutanlığı 12, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü 1, Belediyeler 52, PTT Başmüdürlüğü 3, SGK 1, THY 1, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2, İş adamları ve esnaflar 49.

        Gözaltına alınan personel sayısı:

        Vali Yardımcısı 2, Kaymakam 2, İl Müftülüğü 18, Cumhuriyet Başsavcılığı 74, OMÜ 52, İl Emniyet Müdürlüğü 179, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 498, Jandarma Genel Komutanlığı 19, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 52, Diğer Memur ve Emekli 191, GİH memuru 1, Sivil 661.

        Tutuklanan personel sayısı:

        Vali Yardımcısı 2, Kaymakam 2, İl Müftülüğü 2, Cumhuriyet Başsavcılığı 51, OMÜ 15, İl Emniyet Müdürlüğü 110, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 156, Jandarma Genel Komutanlığı 8, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 6, Diğer Memur ve Emekli 47, Sivil 220.

        Memuriyetten çıkarılan personel sayısı:

        Vali Yardımcısı 2, Kaymakam 2, Defterdarlık 2, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 10, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1, İŞKUR 2, TÜİK 2, İl Müftülüğü 26, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü 2, Cumhuriyet Başsavcılığı 7, Adliye Personeli 37, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 2, OMÜ 41, İl Emniyet Müdürlüğü 121, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 807, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü 5, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 8, Tarım Kredi Koop. Samsun Bölge Birliği 1, Jandarma Genel Komutanlığı 4, Vergi Dairesi Başkanlığı 7, YURTKUR 2, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 25, İl Sağlık Müdürlüğü 6, Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı 5, TEİAŞ 10. Bölge Müdürlüğü 8, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 19, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 70, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eği.Mrk.Komutanlığı 1, Sahil Güvenlik Komutanlığı 1, Orman Genel Müdürlüğü 2, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 3, Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü 5, İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü 4, Orta Kar.Güm.ve Tic.Müdürlüğü 3, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Des.Kur.Samsun İl Koordinatörlüğü 1, OKA 5, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü 5, Belediyeler 3, PTT Başmüdürlüğü 1, SGK 8, Ulaştırma, Den.ve Haber.Bakanlığı Taşra Teşkilatı 2, TCCD 4. Bölge Müdürlüğü 2, Elektrik Ürt.A.Ş. Genel Müd.Hid.Sant.Dai.Bşk. 3, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü 4, Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü 1, Halkbank Samsun Bölge Müdürlüğü 1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 3, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 1. (İHA)

        KOCAELİ'DE 5 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bir yerel marketler zincirine, bir yangın sistemleri, bir gıda ve 2 inşaat firması olmak üzere 5 firmaya kayyum atandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile İzmit'te bulunan bir yerel marketler zinciri, bir yangın sistemleri firması, bir gıda firması ve 2 inşaat firması olmak üzere 5 firmaya kayyum atandı. Firmalardan bazı kişiler FETÖsoruşturması kapsamında tutuklanırken, firmaların 7 gün içerisinde itiraz etme hakkının bulunduğu bildirildi. Yerel marketler zinciri yetkilileri itirazda bulunduğu belirtildi. (DHA)

        ANTALYA'DA 30 KİŞİ TUTUKLANDI

        ANTALYA'da 17'si PKK'ya, 13'ü FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheli tutuklandı.

        Antalya'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, aralarında kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukat Özden Saldıran'ın da bulunduğu 19 şüpheliden 17'si sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Geçen 15 Ekim'de gözaltına alınıp yaklaşık 1 ay boyunca gözaltında tutulan şüpheliler, cezaevine gönderildi. (DHA)

        ANKARA'DA 2 POLİSTEN 1'İ TUTUKLANDI

        Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen iki polisten biri tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖnün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen iki polis önceki gün gözaltına alındı.

        Gölbaşı Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Mahkeme polislerden birini tutuklarken diğerini ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        Gölbaşında yürütülen darbe soruşturması kapsamında bugüne kadar çoğu asker 137 kişi tutuklandı. (AA)

        İZMİR'DE 72 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İZMİR merkezli olarak 13 ilde, FETÖ/PDY ışık evlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 72 kişi, adliyeye sevk edildi. Örgütün imamı oldukları öne sürülen şüphelilerin himmet, burs, kurban bağışı adı altında para topladıkları, FETÖ/PDY'ye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerini yetiştirdikleri iddia edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında geçen 25 Ekim'de polis tarafından yapılan operasyonda 76 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Kahramanmaraş, Manisa, Balıkesir, Denizli, Muğla, Samsun, Eskişehir ve Muğla'daki operasyonu, örgütün ışık evleri yapılanmasına yönelik oldu. Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda ajanda notları, kasa kayıtları, himmet ve kurban adı altında örgütün finanse edildiği anlaşılan çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Örgüt içinde imam olan şüphelilerin himmet, burs, kurban bağışı adı altında para topladıkları, FETÖ'ye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerini yetiştirdiği iddia edildi. Gözaltındaki 76 kişiden 4'ü emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, diğer 72 kişi ise adliyeye gönderildi. (DHA)

        TOKAT'TA 30 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açığa alınan 30 hakim ve savcı yakalandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince çeşitli illerde yürütülen operasyon kapsamında açıkta olan 30 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Polis ekiplerinin şüphelilerin evlerinde arama yaptıkları öğrenildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        KASTAMONU MERKEZLİ 16 İLDE OPERASYON

        Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte üye olduğu ve kriptolu haberleşme sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen 80 kişinin yakalanması için 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde terör örgütü ile ilişkisi bulunması nedeniyle kapatılan Üftade Eğitim Yayın Anonim Şirketi,

        Maslak Eğitim Yayın Ajans Tic.Ltd.Şti,

        Taşköprü Işık Eğitim ve Ticaret Ltd.Şti, İnebolu Kardelen Eğitim Yayın Ticaret Limited Şirketi,

        Devrekani Altınbaşak Eğitim Yayın Ticaret Ltd. Şti ve

        Tosya Bahar Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ adlı firmaların yöneticileri ve ortakları hakkında "Terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem başlatıldı.

        Şirketlere bağlı kurumlarda çalışan ve bu kurumlardan maaş alan, prim ödemeleri yapıldığı anlaşılan bin 700 kişi üzerinde 2 aydır devam eden araştırmalar sonucunda, 80 kişinin FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" programını kullandığı tespit edildi.

        Bunun üzerine Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla sabah saatlerinde Kastamonu, Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Samsun, Konya, İzmir, Bursa, Tokat, Trabzon, Manisa, Sakarya, Bitlis, Kayseri, Denizli ve Düzcede eş zamanlı operasyon başlatıldı. (AA)

        KAYSERİ'DE FETÖ ŞÜPHELİSİ 20 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KAYSERİ'de 3 gün önce Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik haklarında yakalama kararı çıkartılan ve gözaltına alınan şüphelilerden 20'si adliyeye gönderildi.

        Kayseri merkezli olarak 3 gün önce Ankara, İstanbul, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Adıyaman, Sakarya ve Aksaray'da FETÖ soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 79 kişiden Kayseri'de evlerinde gözaltına alınan şüphelilerden 20'sinin sorguları tamamlandı. Gözaltındaki 1'i kadın 20 şüpheli, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğe sağlık kontrolüne getirildi. Ardından şüpheliler, nöbetçi mahkemeye çıkartılmak üzere adliyeye gönderildi. (DHA)

        5 ESKİ SUBAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

        ADANA'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik'in de aralarında bulunduğu 5 eski subay hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığında görevli 5 eski subay hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        TSK'dan ihraç edilen Kurmay Albay Halil Çelik, Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya, darbe girişimi gecesi nöbetçi olan İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Osman Tunahan Berk, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yakalanan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir ile eski bir Üsteğmen hakkında 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek', 'TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Örgüt üyeliği' suçundan ise 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

        Cumhuriyet savcısı iddianamesinde darbe girişiminin bazı sanıklara önceden bildirildiğini belirterek, sanıklardan binbaşı Atilla Demir'in yakalandığı annesinin evinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitabının bulunduğunu kaydetti. İddianame 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin kabulünün ardından 5 eski subay yargılanacak. (DHA)

        12 KTÜ ÖĞRENCİSİ BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 12 öğrencisi ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmüş olduğu FETÖ/PDY'nin mesajlaşma programı 'bylock' kullanıcısı olduğu öne sürülen 12 öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin yürütmüş olduğu operasyonda gözaltına alınan öğrenciler İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor. (İHA)

        TUTUKLANAN ESKİ SİNOP VALİSİ YASEMİN ÖZATA ÇETİNKAYA SERBEST BIRAKILDI

        FETÖ'den tutuklanıp serbest kalan eski Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, "FETÖ/PDY terör örgütü ile ilintili hiçbir kişi, kurum ya da kuruluş ile en ufak bir temasımız dahi olmamıştır" dedi.

        Merkez Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, kendisinin ve eşinin iftira kurbanı olduklarını söyledi. Vali Çetinkaya Sinop'ta görev yaptığı sürede manevi annesi ve babası olarak gördüğü Nesime Aydın ve Emekli Öğretmen Rahmi Aydın ile görüşerek hasret giderdi.

        Sinop ziyareti sonrası bir açıklama yapan Çetinkaya, "15 Temmuz gecesi ülkemize yönelik olarak gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünün hemen ardından o gece Sinop Garnizon ve İl Jandarma Alay Komutan Vekilliği görevini yürüten eşim gözaltına alınırken, şahsım da görevden alınarak merkeze çekilmiş ve ardından 23 Temmuz 2016 tarihinde ben de tutuklanmıştım. Eşim ve şahsımın tüm hayatlarımız boyunca gerek özel yaşamlarımız, gerekse yürüttüğümüz görevler esnasında FETÖ/PDY terör örgütü ile ilintili hiçbir kişi, kurum ya da kuruluş ile en ufak bir temasımız dahi olmamıştır. Hain darbe girişimini öğrendiğimiz ilk andan itibaren ise bu girişimin ordunun değil, ordu içinden FETÖ/PDY terör örgütü de ilintili bir kesimin girişimi olduğu teşhisini koyup ve bu teşhis doğrultusunda görev alanımız olan Sinop sınırları içerisinde, en ufak bir girişim şöyle dursun, böyle bir girişimin akıllardan bile geçirilmesine müsaade etmedik. Hain darbe girişimi gecesi eşim ve şahsım diğer çalışma arkadaşlarımız ile el ele vererek Sinop'un o geceyi 81 il içerisinde en huzurlu ve en güvenli geçiren il olmasını temin ettik.

        Sinop'ta darbe girişimi anlamında en ufak bir vukuata dahi izin vermedik. Tüm gece bu konuda harcadığımız mesai ve verdiğimiz emeğe rağmen ertesi gün Sinop'ta beraber görev yaptığımız bir buçuk yıl boyunca arzu ettiğimiz mesai arkadaşlığı ilişkisini bir türlü kuramadığımız bir kişinin, şahsımın vali, eşimin de garnizon komutanlığı görevini yürütüyor olmasını fırsat bilerek kafasında kurduğu bir senaryoya dayanarak uydurduğu suç isnatlarıyla karşı karşıya kalarak, tamamen bir iftiraya uğradık. Ancak gerek FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili yaşamlarımız boyunca sergilediğimiz kararlı duruşumuza olan güvenimiz gerekse hain darbe girişiminin yaşandığı gecede dahil olmak üzere görevlerimizi yerine getirirken ortaya koyduğumuz üstün görev bilincine olan inancımızla, gerçeklerin ortaya çıkacağı günü sabırla bekledik. Rabbime şükürler olsun ki ben şuan tahliye edildim ve bu konuda şahsıma yöneltilen ithamların tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı. Eşimle ilgili durumunda en kısa sürede açıklığa kavuşacak, onun da yakında aramıza katılacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

        Eşinin Bafra'deki cezaevine sevk edildiğini öğrenen Vali Çetinkaya, Sinop'tan Bafra'ya hareket etti. (İHA)

        SAKARYA'DA DERNEK ÜYESİ 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

        Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Ebru Gençlik Derneğine operasyon düzenlemiş, dernek üyesi olan C.T., S.Y., T.A., A.A., Y.T., E.N., G.M., isimli 6'sı kadın toplam 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SAMSUN'DA FETÖ'DEN ARANAN ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Samsun'da FETÖ operasyonu kapsamında aranan bir öğretmen, polisin takibi sonucu yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Kavak ilçesinde bir lisede öğretmen olduğu öğrenilen M.Ç. hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. M.Ç., Samsun'un İlkadım ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde polisin takibi sonucu yakalandı. Gözaltına alınarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alınan öğretmen M.Ç., sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        AKSARAY MERKEZLİ 4 İLDEKİ OPERASYONDA 17 KİŞİDEN 9'U TUTUKLANDI

        Aksaray merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 9'u tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Aksaray merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 2 imam ve Kur'an kursu öğreticisini daha gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 zanlı, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 9'u tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltı kararı bulunan bir kişinin ise arandığı öğrenildi.

        Aksaray'da FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda, 2 Kasım'da, Aksaray merkezli Nevşehir, Ankara ve Kayseri'de düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 18 imam ve Kur'an kursu öğreticisinden 15'i gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADANA'DA FETÖ SORUŞTURMASI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan aralarında dönemin Jandarma Bölge Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik'in de bulunduğu 5 eski subay hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığında görevli 5 eski subay hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısı, dönemin İl Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik, Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya, darbe girişimi gecesi nöbetçi olan İl Jandarma Komutanlığında görevli binbaşı Osman Tunahan Berk, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yakalanan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir ile eski bir üsteğmen hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurmak ve üyesi olmak" suçlarından iddianame hazırladı.

        İddianamede, tutuklu 5 eski subayın da 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 15'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

        Darbe girişiminin bazı sanıklara önceden bildirildiği belirtilen iddianamede, sanıklardan Atilla Demir'in yakalandığı annesinin evinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitabının bulunduğu ve Demir'in örgütle ağabeyinin ilgisinin olduğunu söylediği hatırlatıldı.

        İddianame, terör suçlarına bakan Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. (AA)

        MUŞ'TA 4 DERNEK KAPATILDI

        Muş'ta terörle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 4 derneğin faaliyetleri Kanun Hükmünde Kararname ile durduruldu.

        Vali Seddar Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu 4 derneğin faaliyetlerinin OHAL kanunu kapsamında durdurulduğunu söyledi.

        "Yasal görünümlü illegal yapılanmaların devletimizi ve toplumumuzu hedef alması kabul edilebilir bir durum değildir" diyen Vali Yavuz, şunları kaydetti:

        "Herkesin hukukun içinde hareket etmesi hukuka uygun davranması beklentimizdir. Hukuku ihmal ederek ve farklı yollara başvurarak gençlerimizin geleceğinden çalan, onları kan ve gözyaşı ile buluşturan anlayışlara göz yumulması mümkün değildir. Bizim gençlerimize parlak bir gelecek vaadimiz vardır. Onların daha huzurlu daha mutlu yaşamlarını sağlayacak tedbirleri almaktayız. Bildiğiniz gibi bu bağlamda dernekler de dahil olmak üzere her türlü yasa dışı faaliyet tarafımızdan takip edecektir ve edilmektedir. Bunların da zaman zaman gereği yapılmaktadır."

        Yasa dışı faaliyetlere asla izin verilmeyeceğini vurgulayan Yavuz, "İster FETÖ, ister PKK veya başka irtibatlı veya iltisaklı dernekler olmak üzere bunlara yasal gereği yapılacaktır" dedi. (AA)

        KONYA MERKEZLİ OPERASYONDA 12 "ABLA" GÖZALTINA ALINDI

        Konya merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütte "abla" olarak nitelendirilen 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDYye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda, FETÖnün "kadın ve öğrenci evleri" yapılanmasına yönelik soruşturmada alınan ifadeler doğrultusunda, örgütte "abla" olarak nitelendirilen 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Konya merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda, şüphelilerden 12'si gözaltına alındı.

        Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin; eleman temini, himmet toplanması ve kadın organizasyonlarından görevli il sorumlusu, eyalet sorumlusu, eğitim kurumları genel sorumlusu ve evlerden sorumlu kadınlar olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 4ünün, örgütün şifreli haberleşme programı Bylocku kullandığı tespit edildi.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. (AA)

        ORDU'DA 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Altınordu ilçesinde ikamet eden 6 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gözaltına alınan 6 kişinin, FETÖ'nün kapanan kurumlarında çalıştığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        BARTIN MERKEZLİ OPERASYONDA 10 AKADEMİSYEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 akademisyen, adliyeye sevk edildi.

        Soruşturma doğrultusunda Bartın, Sakarya ve Niğde'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 akademisyenin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Bartın Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında 3 Kasım'da Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bartın merkezli Sakarya ve Niğde'de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 12 akademisyen gözaltına alınmıştı.

        Şüphelilerden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. (AA)

        KOCAELİ'DE 7 TÜBİTAK MÜHENDİSİ ADLİYEYE GETİRİLDİ

        Kocaeli'de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 7 TÜBİTAK personeli Kocaeli Adliyesi'ne getirildi.

        Kocaeli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ operasyonları devam ediyor.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında, TÜBİTAK'ta görevli olan ve Bylock kullandığı iddia edilen 7 personel geçtiğimiz günlerde göz altına alınmıştı. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından 7 personel sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. (İHA)

        BOLU'DA GÖZALTINA ALINAN ÖĞRETMEN SAYISI 36 OLDU

        Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmen sayısı 36ya yükseldi.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda görevden uzaklaştırılan 3 öğretmen daha gözaltına alındı.

        Böylelikle Boluda gözaltına alınan öğretmen sayısı 36'ya yükseldi.

        Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 Kasım'da daha önce görevden uzaklaştırılan 33 öğretmen gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, polis ekiplerinin yaptığı operasyonda, sosyal medyada Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) övücü paylaşımlarda bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, C.K., S.H., D.N.K. ve S.K.'nın FETÖ'ye üye oldukları, örgütün propagandasını yaptıkları belirlendi.

        Gözaltına alınan zanlıların Cumhurbaşkanına ve kamu görevlisine hakaret suçu işledikleri, 15 Temmuz 2016 tarihinde darbeye teşebbüs eylemini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

        Gözaltına alınan zanlılardan D.N.K.'nın ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, diğer 3 zanlının ise alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilecekleri kaydedildi. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE 12 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında "emniyet imamı" olduğu iddia edilen öğretmenin de bulunduğu 12 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün sivil ayağına yönelik operasyon düzenledi.

        Kent merkezinde çeşitli adreslere yapılan baskınlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan A.K, E.Ç, H.E, İ.A, İ.Ç, L.G, M.B. ve M.A. gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen zanlıların sorgularının ardından operasyonu genişleten ekipler, örgütün "emniyet imamı" olduğu iddia edilen Ö.A, Ş.Y, Y.S ve G.K'yi de farklı adreslerde gözaltına aldı. Yapılan aramalarda zanlılarda 1 dolar bulunurken, örgütün gizli yazışma programı "ByLock"u kullandıkları da tespit edildi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.A, Ö.A, Y.S, G.K, tutuklanırken, Ş.Y, E.Ç, A.K, H.E, İ.A, İ.Ç, L.G. ve M.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Örgütün Kırşehir'deki "emniyet imamı" olduğu iddia edilen öğretmen Ö.A'nın yakalanmamak için damadı E.Ç'nin üzerine kayıtlı telefon hattını kullandığı öğrenildi. (AA)

        ARANAN MÜHENDİS KARAMÜRSEL'DE YAKALANDI

        KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü suçlamasıyla aranan mühendis 41 yaşındaki Öner Aktaş jandarma ekiplerince yakalandı.

        Karamürsel İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Valideköprü mevkiinde yaptığı denetimde araçları durdurarak, içerisinde bulunan kişilerin kimliklerini kontrol etti. Bu sırada, kimliği kontrol edilen Öner Aktaş'ın Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak suçlamasıyla arandığı tespit edildi. Daha önce bir GSM firmasında çalıştığı bildirilen Öner Aktaş'ın Eskişehir'de bulunan akrabalarını ziyaret ettiği, yakalanmamak için dağ yollarını kullandığı bildirildi. Jandarma Öner Aktaş'ı gözaltına aldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ