Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fethiye'de yaşanan cinayetin zanlısı yakalandı

        Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, geçen 18 Ekim'de ortadan kaybolan işadamı 55 yaşındaki Sabahattin Çalışkan'ın 6 Kasım'da ormanlık alana park edilmiş otomobilinin arka koltuğunda çürümüş cesedi bulundu. Öldürüldüğü belirlenen Çalışkan'ın arkadaşı 33 yaşındaki İbrahim K. cinayetle ilgili olarak geçen cuma günü gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen ve suçlamayı kabul etmeyen İbrahim K., tutuklandı.

        Fethiye'de emlak işiyle uğraşan evli ve 2 çocuk babası Sabahattin Çalışkan, geçen 18 Ekim'de, 48 PS 119 plakalı otomobiliyle Taşyaka Mahallesi'ndeki evinden ayrılarak Antalya'nın Kaş İlçesi'ne gitti. Otomobiliyle birlikte ortadan kaybolan ve bir daha geri dönmeyen Çalışkan'a cep telefonunda da ulaşamayan ailesi, 19 Ekim'de polis ve jandarmaya kayıp başvurusu yaptı.

        Ailesi ayrıca Fethiye-Kaş arasındaki yollarda uzun süre Çalışkan'ı aradı, ancak ulaşamadı. Bu süreçte Çalışkan ile birlikte Antalya'nın Kaş İlçesi'ne gittiği tespit edilen yakın arkadaşı, oto kiralama şirketi işletmecisi İbrahim K., polis tarafından ifadeye çağrıldı. Çalışkan'ın ortadan kaybolmasına ilişkin bir şey bilmediğini öne süren İbrahimK., daha sonra serbest bırakıldı.

        CESEDİ ORMANLIK ALANDA BULUNDU

        19 gün boyunca haber alınamayan Çalışkan, geçen 6 Kasım'da, gezintiye çıkan çevre sakinleri tarafından Esenköy Mahallesi Çırpı Mevkii'ndeki ormanlık alanda, park halindeki otomobilinin arka koltuğunda, cesedi çürümüş halde bulundu. Öldürüldüğü belirlenen Çalışkan'ın cinayetiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Cesede Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi yapıldı. Cinayeti kimin işlediğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

        ÇELİŞKİLİ İFADE ELE VERDİ

        Çalışkan'ı kimin öldürdüğünün belirlenip yakalanması için Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından özel ekip kuruldu. Fethiye-Kaş arasında 100'e yakın güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, otomobilin görüntülerine ulaştı. İbrahim K.'yı tekrar gözaltına alan ekipler, sorguda verdiği ifadelerin çeliştiğini tespit etti.

        Anlattıkları güvenlik kamerası görüntüleriyle ifadesi uyuşmayan İbrahim K., cinayeti kabul etmedi. Dün adliyeye sevk edilen İbrahim K., tutuklandı. İbrahim K.'nın geçen yıl ağustos ayında evlendiği, Çalışkan ile arkadaşlığının ise uzun yıllara dayandığı kaydedildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ