Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 6 aylık eğitimin sonunda 10 yaşındaki Zeynep'e hafızlık tacı

        Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 6 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan 10 yaşındaki Zeynep Kara'ya, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından hafızlık tacı takıldı.

        Cumhuriyet İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra eğitimine 1 yıl ara vererek geçen Haziran ayında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Huriye Koyuncu Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimine başlayan Zeynep Kara, hafız oldu.

        Kur'an-ı Kerim'i tümüyle ezbere okuyabilen Kara için Fethiye Müftülüğünde taç takma töreni yapıldı. Kara, törende okuduğu Kuran'ı, uğradığı bombalı terör saldırısından şehit olan Mardin Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ruhuna hediye etti. Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu hafızlık tacı taktığı Kara'ya Kur'an-ı Kerim hediye etti.

        Zeynep Kara'nın 6 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamladığını anlatan Müftü Kadıoğlu, 2014 yılında açılan Huriye Koyuncu Yatılı Kuran Kursu'nun önemli bir hafızlık merkezi olacağını söyledi.

        Hayırseverlerin desteğiyle Karaçulha Mahallesi'nde hizmete giren Beş Kadı Kur'an Kursu'nda da önemli hafızlık çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Kadıoğlu, 2 sene geçmeden hafız öğrenciler yetiştirmekten büyük gurur duyduklarını kaydetti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ