Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elazığ'da iki şüpheli televizyondan esinlenip polis kılığına girdi

        Elazığ'da Iraklı bir öğrenciyi "polisiz" diye soyan şüpheliler, mahkemede televizyondan esinlenerek kendilerine polis süsü verdiklerini anlattı.

        Olay, 3 Ekim 2016'da merkez Yeni Mahalle'de meydana gelmişti. Fırat Üniversitesi'nde Yüksek Lisans öğrencisi Iraklı S.Y.R.'nin evine kendilerini polis olarak tanıtarak giren 2 şüpheli, 100 bin Irak Dinarı ve 430 lirayı alıp dolandırıcılık yapmışlardı. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yaptığı çalışma sonucu şüpheliler U.A. ve M.Y ile birlikte azmettirici olduğu öne sürülen M.K. ve gözcülük yaptığı iddia edilen A.K.'yi yakalamıştı.

        "YAPTIĞIMIZ HATAYI ANLADIK"

        Sanıklar, bugün Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar U.A., M.Y., M.K. ve tutuksuz sanık A.K. ile taraf avukatları katıldı.

        Mahkemeye ifade veren zanlılardan özel güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen M.Y., "O gece alkollüydük, televizyonda da polis dizileri görüyorduk. Iraklı öğrencinin evine dolandırıcılık yapmaya U.A. ve A.K. ile gittik. A.K.'ye aşağıda beklemesini söyledik. Zili çaldık, kendimizi polis olarak tanıttık, pasaport ile kimliğine bakıp, evde arama yaptık.

        Arkadaşım paraları aldı. Daha sonra parayı diğer arkadaşımız M.K.'ye verdik. Ertesi gün alkolün etkisinden kurtulunca yaptığımız hatayı anladık ve parayı verdiğimiz arkadaşa giderek, öğrenciye paralarını iade etmesini istedik. Böyle bir olaya karıştığımız için çok pişmanız" dedi.

        "AİLEMİZİN BAŞINI YERE EĞDİK"

        Eve giren sanıklardan U.A. da, M.Y'nin ifadesine katıldığını, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ancak en çok da ailesinin başını yere eğdirdiği ve dolandırıcılık yaptığı için vicdan azabı çektiğini söyledi.

        Üniversite öğrencisi M.K. ise arkadaşlarının dolandırıcılık yapacağını bildiğini ve paraları kendisine getirdiğini itiraf ederek, verilecek cezayı razı olduğunu ifade etti.

        İLK CELSEDE KARAR

        Haklarında yağma suçundan dava açılan 4 şüpheli ile ilgili cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında, sanıklarında kendilerini polis süsü vererek eve girdikleri, şiddet uygulamadan dolandırıcılık yaptıkları ikrarlarında belirlenmesi nedeniyle basit dolandırıcılıktan ceza verilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti de 4 sanık hakkında ilk önce basit dolandırıcılık suçundan 2 yıl hapis 80 gün idari para cezası verdi, ardından da dolandırılan sanığın şikayetinden vazgeçmesi, şiddete maruz kalmaması, zararının karşılanması ve sanıkların samimi ikrarlarının bulunması nedeniyle bu cezaları 6 ay 20'şer gün ile biner lira para cezasına indirdi.

        Sanıklardan U.A., M.Y. ve M.K.'nin cezalarının hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıyla ertelerken, A.K.'nin cezası daha önce suç kaydı olduğu için ertelenmedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ