Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fikri Işık: PYD'nin tehdidini ciddiye almıyoruz

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "terör örgütü PKK/PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına" yönelik iddialara ilişkin, "Bu noktadaki PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler." dedi.

        Başkent'te Sabancı Bulvarı ile Bağlıca bölgesini zırhlı birlikler arazisi içinden birbirine bağlayacak bulvar için Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

        Işık, bakanlıktaki imza töreninde, başkentin her geçen gün geliştiğini, büyüdüğünü belirtti. Bu gelişmeyle sorunların da artığına dikkati çeken Bakan Işık, bunların başında ulaşım ve trafik geldiğini bildirdi.

        Ankara'nın nüfus artışından çok daha fazla altyapıya kavuştuğunu vurgulayan Işık, "1983-1988'de öğrenci olarak Ankara'da bulunmuştum. O dönemin trafik keşmekeşini bilen biri olarak nüfusun bu kadar artmasına rağmen gerçekten Ankara'da aynı oranda artmayan bir trafik yüküyle karşı karşıyayız." diye konuştu.

        ASKERİYENİN ŞEHİR DIŞINA TAŞINMASI

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i tebrik eden Işık, Ankaralı'nın hayatını kolaylaştıracak tedbirlerin alınması konusunda kendilerinin de yardımcı olduğunu aktardı.

        Bakın Işık, bu kapsamda Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca Bulvarı'na bağlanmasına yönelik talebin önceden beri dile getirildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

        "Özellikle Etimesgut'taki zırhlı birliklerin taşınmasından hemen sonra, durumu tekrar değerlendirdik. Hızlı bir şekilde Ankaralıların ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin bu talebine olumlu cevap vererek bu konudaki protokolü hazır hale getirdik. Sonuçta bu araziler milletin arazisi. Milletin ortak kullanımı için, ortak ihtiyaçları için ve askeri gereklilikler de göz önünde bulundurularak bu ihtiyaç duyulan arazileri veriyoruz. Bundan sonra da askeri gereklilikleri özellikle dikkate alarak bu tip talepleri yerine getireceğiz. Önemli olan Ankaralıların daha rahat ulaşım sağlamaları ve ulaşım açısından gerekli altyapının yapılabilmesi için bu alanlarda gerekli tahsisi yapmak. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar bu bulvarlar birleştirilince eminim ki bizim o bölgedeki trafiğimizde ciddi bir rahatlama olacak."

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ardından önemli bazı kararların alındığını hatırlatan Işık, "Bunlardan biri, Ankara ve İstanbul içindeki zırhlı birliklerin İstanbul ve Ankara dışına taşınmasını sağlamaktı. Bugün itibarıyla bu taşınma tamamen gerçekleşmiş durumda. Şu anda İstanbul'daki, Ankara'daki birliklerimiz de yeni yerlerine intikal ettiler. Hatta Çankırı'ya gönderdiğimiz birliklerimiz, Silopi sınırında konuşlanmış durumdalar." ifadesini kullandı.

        ANKARA'DATRAFİK

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Ankara için güzel bir imza töreninin gerçekleştiğini belirtti.

        Ankara'da müthiş gelişmeye bağlı inanılmaz bir araç trafiğinin olduğuna dikkati çeken Gökçek, "Belediye başkanı olduğumda Ankara'da 350 bin araç vardı, şu anda trafiğe kayıtlı yaklaşık bir milyon 800 bin araç var ve Ankara'da, Ankara plakası harici yüzde 20 araç var." dedi.

        Gökçek, özellikle doğu-batı istikametindeki alternatifleri artırmak için çalıştıklarını belirterek, imzalanan protokol kapsamında Sabancı Bulvarı'nın Bağlıca Bulvarı'na bağlanacağını ifade etti. Gökçek, yeni açılacak 4 kilometrelik yolun, yaz aylarının sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

        Protokolün imzalanmasının ardından Bakan Işık ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        EL BAB'A SALDIRI İDDİASI

        Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam ettiği belirtilerek, "terör örgütü PKK/PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına" yönelik iddialara ilişkin soru üzerine Işık, şunları kaydetti:

        "Fırat Kalkanı Harekatı büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Bu noktada Özgür Suriye Ordusu'nun öncülüğünde Türk özel kuvvetlerinin desteğinde bu harekat yürüyor. Şu anda planlandığı gibi başarıyla sürüyor. Daha fazla detay vermek durumunda değiliz. Ama El Bab noktasında Türkiye'nin hassasiyeti herkesin de malumu. Bu noktadaki PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler. Daha önce bir denemelerinde nasıl bir karşılık aldıklarını herkes gördü. Bu noktada Türkiye'nin kararlılığı sürüyor. Bu harekat planlandığı gibi sürdürülüyor, bundan sonra da planlanan şekilde icra edilmeye devam edecek. Büyük bir başarı, önemli gelişmeler var. İnşallah harekat hedeflendiği noktaya kadar sürdürülecek."

        Bir gazetecinin Gökçek'e, "Sayın Baykal, Cumhurbaşkanı ile görüştü Meclis Başkanlığını istedi, alamadı bu yüzden bu şekilde davranıyor, demiştiniz. Sayın Baykal'ın açıklaması oldu, 'Bu bir hezeyan' dedi. 'Cevabını Cumhurbaşkanı versin' dedi. Bu konuda ne cevap vereceksiniz" demesi üzerine, Gökçek, bununla ilgili açıklamayı sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığını belirtti. Gökçek, "O hezeyanı olduğu gibi kendisine iade ettim. Ben hayatta yalan söylemem, söylüyorsam o doğrudur." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ