Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kazada ölen oğlu için ödenen tazminatla 112 istasyonu yaptırdı

        Denizli'nin Kale ilçesinde trafik kazasında oğlunu kaybeden baba, kazandığı tazminatla oğlunun anısına 112 Acil Servis İstasyonu yaptırdı.

        Çamlarca Mahallesi'nde 2006 yılında yol kenarında annesi Ayfer ve kardeşi Ufuk Dönmez'le yürürken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Oğuzhan Dönmez'in babası Özkan Dönmez, kaza sonrası otomobil sürücüsünü mahkemeye verdi. Dönmez, 2013'te kazandığı dava sonucu karşı taraftan aldığı tazminatla, oğlu gibi trafik kazası geçiren kişilere acil müdahalede bulunulabilmesi için 112 Acil Servis İstasyonu yaptırmaya karar verdi.

        İlçede kazaların sık yaşandığı Denizli-Muğla karayolu ilçe girişinde yapımına başlanan istasyonun inşaatı tamamlandı. İl Sağlık Müdürlüğünce hizmete açılan Kale 1 No'lu Acil Sağlık İstasyonunun girişine "Bu bina Özkan Dönmez tarafından trafik kazasında kaybettiği oğlu Oğuzhan Dönmez anısına yaptırılmıştır" yazısı asıldı.

        Özkan Dönmez, trafik kazalarına acil müdahalede bulunulabilmesi adına trafik kazasında kaybettiği oğlu için karşı taraftan kazandığı tazminatla böyle bir istasyonu yaptırdığını belirtti.

        İstasyonunun hizmete girmesiyle oğlunu kazada kaybetmenin acısının biraz da olsa hafiflediğini ifade eden Dönmez, "Aldığım tazminatın kuruşuna bile dokunmadım. Allah göstermesin ama buradaki kazalarda yaralılara ambulanslar daha çabuk ulaşabilecek. Buna vesile olmak acımızı biraz hafifletecek." diye konuştu.

        Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla da Pamukkale ile Muğla arasında yoğun olarak kullanılan karayolunda hizmet vermeye başlayan acil sağlık istasyonunu yaptıran acılı baba Özkan Dönmez'e teşekkür etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ