Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çilingir gizli tanık, Deniz Baykal'a yapılan kaset kumpasını anlattı

        Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı eski MHP milletvekillerine kurulan kaset kumpası soruşturmasında sona gelindi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Fezlekede, Ankaralı işadamı Yusuf Ziya Y.’nin “Hizbut Tahrir” üyesi olduğu iddiasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli FETÖ’cü polisler tarafından mahkeme kararı olmaksızın teknik takibe alındığı belirtildi. Bu konuyu araştıran polis, bir gizli tanığın ifadesine başvurdu. Bu isim çilingir olan, gizli tanık “Kılıç” idi. Kılıç ifadesinde, “İstihbarat Dairesi’nde görevli polisler bir gün sabaha karşı beni evden aldılar, Turan Güneş Bulvarı üzerinde bir apartmanın en üst katına çıkardılar. Görevliler dairenin kapısını açarken, kilidin içerisinde maymuncuk kırıldı. Kırılan parçayı çıkardım, kapı çalışır hale geldi” dedi. Bu ifade üzerine adrese giden polis, söz konusu daireyi işadamı Y.’nin kiraladığını tespit etti. Şüphelilerden N.S. de ifadesinde, Şube Müdürvekili’nin emri ile 15-20 polisle birlikte daireye giderek TV’ye kamera yerleştirmeye çalışırken ev sahibinin gelmesi üzerine apar topar daireden çıktıklarını anlattı. N.S., polislere yakalandığını, ancak dönemin İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Gürsel Aktepe’nin devreye girmesiyle bırakıldığını söyledi. İşadamının şüpheli polislerce 15 ayrı mahkeme kararı ile 21 ay Hizbut-Tahrir suçlamasından dinlemeye ve 9 ay da teknik takibe alındığı anlatılan fezlekede, 59 ismin işadamı Y. olayına karıştığı kaydedildi. İfadesi alınan Y. de “İşyeri olarak kullandığım adreste o dönem hükümette yer alan bakan ve bazı siyasilerin gelip gitmişliği vardır. Bu çalışmanın siyasilere yönelik olduğunu düşünüyorum” dedi.

        Gizli tanık “Kılıç”, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasına neden olan gizli kamera kumpasına ilişkin de önemli itiraflarda bulundu. Kılıç, Baykal’ın Ankara Angora Evleri Sarmaşdolaş Sokak’taki evine gizlice giren 2’si komiser 4 istihbaratçı polisin, gizli kamera ve ses kayıt cihazları yerleştirdiğini söyledi. Kumpasçı istihbarat polislerinin kimlikleri de belirlendi.

        ‘BÖCEK’ TUTUKLULARINA ‘KASET’ TUTUKLAMASI

        CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı MHP’lilere ait görüntülerin kaydedilerek, internette yayınlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında eski polisler İlker Usta ve Sedat Zavar tutuklandı. Usta ve Zavar, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili dava kapsamında halen tutuklu bulunuyor.

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA - GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ