Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bingöl'de 11 odalı PKK sığınağı bulundu
        1

        Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarının kullandığı 13 sığınaktan birinin 11 odalı olduğu tespit edildi.

        2

        Valilikten yapılan açıklamada, Kiğı ilçesi 2. Jandarma Alay Komutanlığına bağlı birliklerce bölücü terör örgütü üyelerinin faaliyetlerine karşı Yayladere ilçesine bağlı Boğazköy köyü kırsalında "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-1" operasyonu yürütüldüğü anımsatıldı.

        3

        Teröristlerce kullanıldığı tespit edilen ve dün ortaya çıkarılan 13 sığınaktan birinin kış üslenmesi için hazırlanan 11 odalı olduğu belirtilen açıklamada, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

        4

        Operasyon kapsamında BTÖ mensuplarına ait 13 sığınak ile 4 mevzi bulundu. Sığınaklarda ele geçirilenler: 1 adet 2,5 kilogramlık tuzaklanmış EYP, 15 kilogram amanyum nitrat, 185 adet 5,56 mm çapında m-16 fişeği, 120 adet 7,62 mm çapında bixi fişeği, 4 adet akü, 1 adet güneş paneli...

        5

        19 adet değişik ebatlarda tüp, 2 adet BTÖ kimliği, 10 takım BTÖ kıyafeti, 367 adet değişik ebatlarda pil, 1 adet dürbün, 3 adet uyku tulumu ve çok miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi.

        6

        PKK terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonda ele geçirilen sığınak ve mevzilerle örgütün kış üstlenmesine de büyük darbe vurulduğu belirtildi.

        7

        Her gün bölgede büyük darbe yiyen terör örgütü PKK'da çözülmeler de devam ediyor.

        8

        Zorda kalan örgüt mensupları fırsat buldukça kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olurken, kaçamayanlar ise düzenlenen operasyonlarda çıkan çatışmalarda öldürülüyor.

        9

        Terör uzmanları terör örgütü PKK'nın son aylarda büyük darbe yediğini ve kırsaldaki güçlerini her geçen gün kaybettiğini dile getirdi.

        10

        Uzmanlar, çözüm sürecinden sonra terörle mücadelenin yeni bir boyut kazandığı ve örgüte göz açtırılmadığını ifade etti.

        11

        Kırsalda sıkışan terör örgütünün şehirlere inmeye çalıştığını dile getiren terör uzmanları, son aylarda yurt içindeki teröristlere vurulan ağır darbelerle örgüt mensubu sayısının ciddi oranda azaldığını ve kalanların da kaçmak için fırsat kolladığını açıkladı.

        12