Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erzurum'da hava sıcaklığı eksi 20 dereceye kadar düştü!

        Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışının ardından bölgede soğuk hava da etkisini arttırdı. Erzurum'da dün gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldü. Sabah saatlerinden itibaren soğuğun etkisini göstermesiyle kentteki süs havuzları buz tuttu. Bazı çatılarda buz sarkıtları oluşurken vatandaşlar soğuktan korunmak için atkı ve eldivenlerini giydi. Ayrıca buz tutan kaldırımlarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar zaman zaman düşme tehlikesi atlattı. Büyükşehir Belediyesine bağlı kar timleri de buzları kırarak yoğun mesai sarf etti. Yetkililer, buzlanmalar ve zirai don ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce her yıl Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte vatandaşların otobüs beklerken kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için yapılan klimalı otobüs duraklarının sayısı çoğaltıldı.

        Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler otobüs beklerken klimalı durakta bekleyerek üşümemek için çaba sarf ettiler.

        GİZLİ BUZLANMA KAZALARA NEDEN OLDU

        Erzurum'da kar yağışının ardından havanın soğumasıyla birlikte gizli buzlanmanın oluştuğu yollarda kayarak kaza yapan otomobillerin görüntüleri MOBESE kameralarına yansıdı.

        Şehrin muhtelif kavşaklarında bulunan MOBESE'ler, gizli buzlanmanın oluştuğu caddelerde meydana gelen trafik kazalarını kaydetti.

        Can kaybının olmadığı, 1 kişinin yaralandığı 4 trafik kazası görüntüsünde, araçların hız mesafesini koruyamayıp gizli buzlanmanın oluştuğu yerde savrularak kaza yaptıkları, bir kazada da minibüsün şahsa çarptığı görüldü.

        KAR ÜZERİNDE LASTİK RAFTİNGİ

        Erzurum'da Off-Road Kulübü, Palandöken'de yeni bir etkinliğe imza attı. Adını 'Lastik raftingi" koydukları etkinlikte 4x4 araçların arkasına yaklaşık 5 metre uzunluğundaki halatla bağlanan tekerlekle kar üzerinde kaymanın keyfi yaşandı.

        Adrenalin doruğa çıktığı tekerlekli kayma keyfinde zaman zaman da bazı gençler dengeyi kaybederek 60 km hızla giden aracın arkasına bağlı oturdukları tekerlekten savruldu.

        Erzurum Off-Road kurucusu Lokman Toptaş, "İlimizde farklı bir etkinliği başlattık. Lastik raftingi. Kar üzerinde tekerlekle kaymanın tadı apayrı. Çok ta ilgi görmeye başladı. Gerekli güvenlik tedbirleri alınıyor" dedi.

        Toptaş, Erzurum başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından gelecek yerli ve yabancı turistler için Off-Road etkinliği kapsamında 'Kar Safarisi' lastik raftingi düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

        Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte maceracı gençler doyasıya eğlendiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ