Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tansu Çiller'in eski yatına 'satılamaz ve kiralanamaz' şerhi

        Çanakkale ve Balıkesir'de 2 kez göçmen kaçakçılığı yapılırken yakalanan; Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde kullandığı, sonradan ailesince satılan motor yata, Ezine Sulh Ceza Hakimliği'nce 'satılamaz ve kiralanamaz' şerhi konuldu.

        Tansu Çiller'in 2001'de Başbakanlığı döneminde kullandığı, daha sonra Çiller ailesi tarafından 2011'de satılan, başkan anlamına gelen 'President' adlı lüks motor yat, 1.5 ay arayla 2 kez insan kaçakçılığı suçundan yakalanınca, nöbetçi sulh ceza hakimliği bir daha aynı suça karışmasına önlem olarak şerh koydu. Ezine Sulh Ceza Hakimliği, CMK'nın 128'inci maddesi gereğince yata, suçta kullanıldığının tespit edilmesi nedeniyle, 'satılamaz, kiralanamaz, başka kimselerce kullanılamaz ve başka kişilere devri yapılamaz' şerhi koydu.

        İSTANBUL'A GÖTÜRÜLEBİLECEK

        Motor yat ilk olarak geçen 25 Eylül'de, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, içindeki 134 mülteci İtalya'ya götürülmek istenirken yakalanmış, ardından mahkeme kararıyla sahibi olan firmaya teslim edilmişti. Aynı motor yat 3 Kasım'da ise içindeki 181 mülteciyi Yunanistan'ın Midilli Adası'na götürürken, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekiplerince bu kez, Kuzey Ege Denizi'ndeki Bozcaada açıklarında yakalanarak Ezine'nin Yeniköy Balıkçı Barınağı'na getirilerek bağlanmıştı. Yatta yakalanan 2 organizatör ise tutuklanmıştı. Ruhsat sahibinin başka bir suçtan tutuklu bulunduğu öğrenilen lüks yat, sadece bir defaya mahsus vekalet yöntemiyle Yeniköy Balıkçı Barınağı'ndan alınarak, bağlama kütüğünün bulunduğu İstanbul'a götürülebilecek.

        Çiller ailesi tarafından 195 bin Euro bedelle satışa çıkarılan lüks motor yatın 2011 yılında satıldığı belirtildi. Çok hızlı ve manevra yeteneği üst düzeyde olan 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik, 650 beygir gücündeki iki motoru bulunan içinde çok geniş bir salon ve özel yatak odası olan motor yatın, İstanbul'daki bir yat kiralama şirketine ait olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ