Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tarihi Şahsuvar Bey Camisi ibadete açıldı
        1

        Beyoğlu’nda 2003'te Neve Şalom Sinagogu'na yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda zarar gören ve yıllar içinde kullanılamaz hale gelen Şahsuvar Bey Camisi, 2,5 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı.

        2

        Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, cuma namazının ardından gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, caminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

        3

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da tarihine ve atalarına önem ve değer veren herkesin caminin yenilenmesi dolayısıyla mutlu olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

        4

        "Beyoğlu'nun tarihi önemine sahip camisinin tekrar ibadete açılması nedeniyle çok mutluyum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Camimizin yenilenmiş bir vaziyette ibadete açılması Beyoğlulu vatandaşlarımızı da çok mutlu etti.

        5

        Tarihi, Fatih Sultan Mehmet Han'a dayanan camimizin, Neve Şalom Sinagogu'yla aynı sokakta olması atalarımızın dinlere ve inançlara verdiği inanç ve ifade özgürlüğünün en somut göstergesi. Bizler de atalarının mirasına sahip çıkan nesiller olarak tarihi öneme sahip tüm eserlerimize sahip çıkmalıyız. Tüm İstanbullulara hayırlı uğurlu olsun."

        6

        İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in denizci komutanlarından biri olan Şahsuvar Bey adına yaptırılan cami, 2003 yılında yanı başında bulunan Neve Şalom Sinagogu'na yönelik yapılan terör saldırısında zarar görmüş ve zaman içinde kullanılamayacak hale gelmişti.