Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da kadınların eylemine OHAL engeli

        Antalya'da, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto etmek isteyen kadınlara, polis Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasını gerekçe göstererek izin vermedi.

        Antalya Kadın Platformu'nun çağrısı üzerine çok sayıda kadın, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeyi, protesto etmek için Kalekapısı Meydanı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplandı.

        Ellerinde dövizler taşıyan kadınlar, basın açıklaması yapmak istedi. Meydanda önlem alan polis ekipleri, OHAL nedeniyle izinsiz basın açıklaması yapılmasının yasaklandığını, bu nedenle izin vermeyeceklerini belirtti.

        Gruba dağılmaları uyarısında bulunan polis, kadınların yasa değişikliğiyle ilgili döviz ve afişler açması üzerine müdahale için hazırlık yapmaya başladı.

        Kadınlar bunun üzerine basın açıklaması yapmadan alandan ayrıldı. Bir süre yürüyen kadınları takip eden çevik kuvvet ekipleri, grubun tamamen dağılması üzerine meydandan ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ