Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'li Semih Yalçın: CHP’lilerin aklı, MHP dinamiklerine ermez

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’lilerin Anayasa değişikliği konusunda MHP’ye ilişkin eleştirilerini sert sözlerle yanıtladı. “Yıllardan beri anamuhalefet limanına demir atmaktan gövdesi çürüyen CHP’nin; bir süredir politikanın dalgalı sularına ağ attığı, tamtakır kalmış ambarını doldurmak üzere açıldığı sularda dümeni kilitlenmiş takalar gibi seyrettiği” benzetmesi yapan Yalçın, şöyle devam etti:

        BAHÇEDEKİ MEZBELE: CHP’nin kurucu felsefesine dönmesi gerekmektedir. CHP sözcüleri, kendi bahçesindeki mezbeleyi temizlemeyi unutup başkasının bahçesindeki çerçöpü karıştıranlar misali, MHP’nin iç âlemini ilgilendiren konulara burnunu sokmaktadır. Anamuhalefetin grup başkanvekili ile öteki meraklı CHP sözcülerinin aklı, MHP’nin dinamiklerine ermez.

        DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA FİSTAN: İktidar partisinin Anayasa ve yönetim değişikliğiyle ilgili teklifi henüz Meclis’e intikal ettirilmemişken CHP, MHP’nin tutumuyla ilgili faraziye ve senaryolar icat etmektedir. CHP sözcülerinin ‘dört başı mamur başkanlık sistemi yutturmaya çalıştığımızı’ öne sürmesi, ciddi bir anlayış ve kavrayış kıtlığının işaretidir. Bu sözcülerin sırayla sahne alıp doğmamış çocuğa fistan biçmesi ve niyet okuyuculuğu yapması; elbette politik bilgelikten değil, CHP’nin korkularından kaynaklanmaktadır.

        ADALETİN TEMELİNE DEHLİZ: CHP, mağduriyet küreğiyle adaletin temeline dehliz açmaktan vazgeçmelidir. Türkiye’nin bütünlüğüne ve milletimizin bekasına kasteden teröristlerin hak ettikleri cezadan kurtulmak için gelecekte bu geçidi kullanmak isteyeceğini hesap etmelidir. Gelecekte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açılacak ve Türkiye’nin başını ziyadesiyle ağrıtacak davalara dosya gömleği, AB’ye de malzeme üretmekte olduğunu hesaba katmalıdır.

        GAZETE HABERTÜRK/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ